Ence: Paziņojums par spēku apvienošanu Saeimas vēlēšanām ir Bondara vienpersonisks izgājiens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Politiķa Mārtiņa Bondara (LRA/LA) aicinājums partijām «Latvijas attīstībai» (LA) un «Vienotībai», Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) un Vidzemes partijai apvienot spēkus startam nākamā gada Saeimas vēlēšanās ir viņa vienpersonisks izgājiens, jo lēmums par sadarbību vēl nav pieņemts, pauda LRA ietilpstošās partijas «Reģionu alianse» (RA) valdes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Par šādu sadarbību ir runāts, taču lēmums vēl nav pieņemts.

«Tas ir viņa [Bondara] vienpersonisks izgājiens, viņš var runāt tikai savā vārdā,» apgalvoja Ence, Bondara pausto saucot arī par blefu.

Arī Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) mikroblogošanas vietnē «Twitter» paziņoja, ka LRA ar šo iniciatīvu nav saistīta.

Ence piebilda, ka nav korekts arī Valkas novada domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa (Vidzemes partija) aicinājums apvienot spēkus, jo Vidzemes partija jau pašlaik darbojas LRA.

RA vadītājs neslēpa, ka politiskajam spēkam ar LA dažādos jautājumos ir ļoti atšķirīgi viedokļi, savukārt sadarbībai ar «Vienotību» partija nav gatava. Taču galīgais lēmums tiks pieņemts LRA pārstāvju sapulce nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka vairāki partijas LA un atsevišķi partiju «Vienotība», LRA un Vidzemes partijas politiķi aicina izbeigt politisko spēku sadrumstalotību un apvienot mūsdienīgi domājošus politiķus un partijas no visas Latvijas.

Bondars (LRA/LA), Artis Pabriks (V), Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) un Juris Pūce (LA) aicina apvienot spēkus startam nākamā gada Saeimas vēlēšanās.

Politiķi norāda, ka startam 2018.gada Saeimas vēlēšanās ir nepieciešams apvienot izlēmīgus un mūsdienīgi domājošus politiķus un partijas no visas Latvijas, kuru vērtības sakņojas Rietumu demokrātijā un kam rūp mūsdienīga, izlēmīga un dinamiska Latvija, nevis tikai tās galvaspilsēta Rīga.

Krauklis, novērojot procesus savā pašvaldībā un reģionos kopumā, norāda, ka valsts lēnīgums un darbības imitācija aizbiedē jaunus un uzņēmīgus cilvēkus, iznīcina darbavietas, kā rezultātā reģioni kļūst aizvien tukšāki.

«Tāpēc aicinām apvienot spēkus kopīgam startam, lai iestātos par visu Latvijas novadu interesēm un risinātu valstiski svarīgus jautājumus, nevis pārstāvētu tikai Rīgu vai nelielu grupu intereses. Situācijā, kad tiek apšaubītas demokrātiskās Rietumu vērtības ir bīstama - tikai četru gadu laikā orientācija uz Austrumiem var izmainīt Latviju līdz nepazīšanai,» norāda Bondars.

13.Saeimas vēlēšanas paredzētas 2018.gada oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu