Igaunijā par valsts noslēpuma izpaušanu notiesāts bijušais Valsts kancelejas darbinieks

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas Harju apriņķa tiesa atzinusi par vainīgu valsts noslēpuma un slepenas informācijas izpaušanā Valsts kancelejas drošības un valsts aizsardzības jautājumu biroja bijušo padomnieku Raini Ēnmā, kuram piemērots divu gadu un četru mēnešu ilgs cietumsods.

Tiesa lēma, ka Ēnmā obligāti jāpavada aiz restēm trīs mēneši un desmit dienas. Atlikusī ieslodzījuma daļa viņam netiks piemērota, ja viņš pārbaudes laikā, kas būs divi gadi un seši mēneši, nepastrādās jaunus noziegumus, paziņoja ģenerālprokurora birojs.

Prokuratūra apsūdzēja Ēnmā, ka viņš iznesis valsts noslēpumu un slepeno informāciju ārpus Valsts kancelejas drošības zonas un uzglabājis tos pie sevis, līdz tika aizturēts šā gada 29.jūnijā.

Tiesa atzina Ēnmā arī par vainīgu nelegālā šaujamieroča un munīcijas glabāšanā.

Prokurore Inna Omblere paziņojumā presei norādīja, ka šajā gadījumā nav pamata domāt, ka Ēnmā būtu nodevis slepeno informāciju trešajai personai, bet pastāv iespēja, ka trešās personas būtu varējušas piekļūt šai informācijai, kuru Ēnmā nav atbilstoši uzglabājis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu