Navaļnijs vētī Krievijas propagandista īpašumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš nesen platformā «YouTube» atrādīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina slepeno vasarnīcu, ķēries pie propagandista Vladimira Solovjova nekustamo īpašumu pētīšanas. Atklājušies dažādi interesanti fakti - piecreiz lētāk par tirgus vērtību iegādāts dzīvoklis un «viskroplīgākā» ēka, kādu jebkad nofilmējis Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds.

«Viņi ir galvenie Putina zaldāti,» par Krievijas propagandistiem sacīja Navaļnijs. Lai arī žurnālistika parasti netiek ierindota starp ienesīgākajām profesijām, ar Krievijas valdību draudzīgajam Solovjovam pieder vairāki lepni īpašumi. Viens no tiem ir četru istabu dzīvoklis, ko Maskavas mērija 2004.gadā Solovjovam pārdeva par 2,5 miljoniem rubļu (36 600 eiro). Taču, balstoties uz tā laika vidējo tirgus cenu par kvadrātmetru, dzīvokļa patiesā vērtība bija piecas reizes lielāka - 13,4 miljoni rubļu (196 300 eiro).

Navaļnijs apgalvo, ka Solovjovam piederot arī četrstāvīgā vasarnīca, kuras platība ir 1000 kvadrātmetri, neskaitot līdzās esošo apsarga māju. Līdzīgu īpašumu tirgus cena pārsniedz 400 miljonus rubļu (5,8 miljonus eiro). Navaļnijs balto kvadrātveida vasarnīcu nodēvēja par viskroplīgāko ēku, kādu viņa fonds jebkad nofilmējis.

«Liela māja Maskavas apgabalā - atribūts, kas kopīgs Putina bandītiem,» video saka Navaļnijs, rādot virkni dažādu lepnu īpašumu.

Solovjovam, kurš bieži runā par Eiropas sazvērēšanos pret Krieviju, pieder arī villa pie Komo ezera Itālijā, stāsta Navaļnijs. Pats Solovjovs gan neatbild uz jautājumiem par ārvalstu īpašumu un tviterī mēdz bloķēt lietotājus, kuri viņam par to prasa.

Navaļnija publicētajos video kadros redzama trīsstāvīga māja ar dzidru baseinu un vairākām mazākām ēkām. No tās paveras burvīgs skats uz Komo ezeru, ko Solovjovs mēdz iemūžināt sociālo tīklu fotogrāfijās. Tādas villas cena ir apmēram 8 līdz 10 miljoni eiro.

«Nekad neesmu slēpis, ka esmu bagāts cilvēks,» mediju grupai RBK teica Solovjovs. Taču viņš noliedz, ka villa Itālijā pieder viņam.

Navaļnijs piektdien sociālajos tīklos atklāja, ka esot aizturēts neilgi pirms došanās uz mītiņu Ņižņijnovgorodā. Krievijas policija norāda, ka Navaļnijs aizturēts par «daudzkārtējiem aicinājumiem piedalīties nesaskaņotos publiskos pasākumos».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu