10 dīvainākās un baisākās sektas pasaulē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seth Drum, CC BY-NC-ND 2.0

Visiem ir zināms, kas ir scientoloģija vai Mensona ģimene, tomēr pasaulē pastāv neskaitāmas reliģiskās kustības un kulti, kuru rituāli un uzskati var šķist daudz dīvaināki un baisāki par jau dzirdēto sektu paustajām idejām, tāpēc vietne «Thrillist» ir apkopojusi 10 dīvainākās un baisākās reliģiskās kustības pasaulē.

Aitērija brālība

Šo reliģisko kustību 20. gadsimta 50. gados dibināja britu taksometra šoferis, un tā ir jaunās paaudzes sekta, kuras uzskatu sistēma sevī ietver ticību, ka cilvēces likteni kontrolē citplanētieši no Veneras un Saturna.

Sektas locekļi nododas lūgšanām un garīgai Zemes sagatavošanai mirklim, kad no kosmosa lidojošajā šķīvītī atlidos nākamā mesija, kurai būs maģiskas spējas – postošākas, kā visas pasaules armijas kopā.

Pēdu izziņas kults

«Ho No Hana Sanpogyo» jeb «Pēdu izziņas kults» izplatīja uzskatu, ka visas cilvēku problēmas var diagnosticēt, izpētot viņu pēdas.

Sektas līderis apgalvoja, ka ir gan Jēzus Kristus, gan Budas reinkarnācija un draudēja saviem sekotājiem ar drošu nāvi, ja tie nedos viņam aplūkot savas pēdas.

Pēc sektas līdera uzskatiem, īsi kāju pirksti nozīmēja rakstura karstasinību, savukārt resni kāju pirksti – mūžīgu laimi visas dzīves garumā.

Neskatoties uz visu, sekta tika likvidēta, pēc tam kad tās sekotāji nevēlējās maksāt savam līderim 900 dolārus lielu summu par katru pēdu izziņas procedūru.

Patiesā ceļa kults

«Chen Tao» jeb «Patiesā ceļa kults» radītājs bija kāds vājprātīgs profesors, kurš uzskatīja, ka Visums ir 4,5 triljonus gadu vecs, bet Saules sistēma radusies kodolkara rezultātā. Viņš arī uzskatīja, ka cilvēkam ir trīs dvēseles un, ka cilvēci veselas piecas reizes no iznīcības ir izglābis Dievs, kurš Zemi apciemo lidojošajā šķīvītī.

160 sekotāju lielā sekta tika likvidēta, pēc tam kad tās līderis paziņoja, ka 1998. gada 31. martā Dievs parādīsies vienā no Ziemeļamerikas televīzijas pārraidēm. Tas, protams, nenotika.

Saules tempļa ordenis

Šīs slepenās organizācijas uzskatu sistēma sastāvēja no pamatīga agrīnās kristietības, NLO, Jaunās paaudzes filosofijas un masonu ideju sajaukuma. Sākumā šīs sektas locekļi bija miermīlīgi un izcēlās tikai ar visai dīvainiem uzskatiem, piemēram, to, ka nāve ir tikai ilūzija un dzīvība turpinās uz citām planētām, tomēr drīz vien tika upurēts sektas līdera trīs mēnešus vecais dēls, jo visi uzskatīja, ka viņš ir antikrists.

Drīz pēc tam vairāki sektas locekļi izdarīja masveida pašnāvības, savukārt citi tika atrasti nošauti vai nosmakuši. Visi mirušie bija tērpušies sektas ceremoniālajos tērpos.

Brīvo cilvēku sekta

«Brīvo cilvēku sekta» (Freedomites) ir dibināta 1902. gadā Saskačevanā, pēc tam kad, lai izvairītos no vajāšanas, vairāki cilvēki no dažādiem reliģiskiem grupējumiem atdalījās un aizbēga uz Krieviju.

Šī sekta koncentrējas uz trīs pamatvērtībām: komūnām, nūdismu un anarhismu. Slavu sekta ieguva dēļ savām demonstrācijām un protestiem, kurās piedalījās pilnīgi kaili sektas locekļi, lai izteiktu savu nosodījumu materiālismam.

20. gadsimta pirmajā pusē sektas locekļi pat nodedzināja un saspridzināja vairākas publiskās iestādes, lai parādītu savu attieksmi pret valdību.

Desmit baušļu atjaunotāji

Šī sekta izveidojās 20. gadsimta 80. gadu beigās Ugandā un sastāvēja no bijušajiem katoļiem. Viņu uzskati koncentrējas uz īpaši striktu desmit baušļu ievērošanu, lai izvairītos no apokalipses.

Sektas locekļiem bija jāietur regulārs gavēnis, kā arī tiem bija aizliegts sekss un ziepes.

Sekta izjuka, pēc tam kad 2000. gadā pasaulei tomēr nepienāca gals, kā to bija paredzējis sektas līderis. Tam sekoja masu slepkavības un baznīcu dedzināšana.

Aum Shinrikyo

Mūsdienās joprojām populārās sektas dibinātājs šo kustību radīja 1984. gadā, tās pamattēzes balstot gan budismā, gan kristietībā.

Sektas locekļi tic, ka drīz sāksies Trešais pasaules karš, ko izraisīs ASV.

Drīz pēc sektas dibināšanas atklājās, ka vairāki tās locekļi nogalināti, pēc tam kad bija centušies no sektas izstāties.

Sekta tika oficiāli nodēvēta par teroristisku organizāciju, pēc tam kad tās locekļi 1995. gadā Tokijas metro palaida zarīna gāzi, nogalinot 13, bet ievainojot vairāk nekā 1000 cilvēkus.

Radošā kustība

«Radošā kustība» (The Creativity Movement) oficiāli tika atklāta 1973. gadā ar mērķi apvienot visus baltādainos cilvēkus vienotā reliģijā. Kamēr viņu uzskatu sistēma lielākoties balstījās naturālajā filosofijā un ārkārtīgi veselīga dzīvesveida piekopšanā, viens no galvenajiem uzskatiem ietvēra baltā cilvēka kā pasaules un dabas kroņa kultu.

Džona Fruma kults

Šī reliģiskā kustība radās uz Tannas salas, Klusā okeāna dienvidos. Tās pamatā ir kāds Otrā pasaules kara veterāns, kurš izolētajā salā ienesis labklājību un bagātību. Leģendas saknes meklējamas 1940. gadā, kad uz salas tika izvietoti 300 tūkstoši amerikāņu karavīru, kuriem līdzi bija pamatīgs daudzums provianta un ieroču. Pēc tam, kad karavīri bija devušies prom, vietējie turpināja cerēt, ka viņi atgriezīsies, atnesot vēl vairāk labumu.

Raēlisti

Šī reliģiskā kustība tika dibināta 1974. gadā, kad to izveidoja franču autosportists Klods Vorilhons. Raēlisma ticība māca, ka cilvēkus radīja citplanētieši, kuri joprojām reizēm sūta uz Zemi savus izlūkus, piemēram, Jēzu Kristu un Budu.

Virspusēji šīs sektas vērtības ir diezgan pieņemamas un nekaitīgas. Tās locekļi vēlas mieru visā pasaulē, demokrātiju, vardarbības izskaušanu un liberālus uzskatus attiecībā pret seksu, tomēr arī viņiem ir savas dīvainās puses, piemēram, 20. gadsimta 90. gados viņi atklāja cilvēku klonēšanas kompāniju un vēlāk paziņoja, ka 2000. gadā ir veiksmīgi klonējuši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu