Zemestrīce Meksikā: glābēji atvainojas par pretrunīgām ziņām par upuriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas jūras flote, kas piedalījās cilvēku glābšanā no sagruvušām mājām pēc spēcīgās zemestrīces, atvainojusies par pretrunīgu ziņu sniegšanu par upuriem. Izrādās, ka stāsts par pamatskolā iesprostoto 12 gadus veco meiteni, kuras glābšana it kā ilgusi vairākas stundas, ir bijis nepatiess, ziņo BBC.

Meksikas un vēlāk arī pasaules medijos izskanēja aizkustinošs stāsts, ka zemestrīcē zem galda patvērusies 12 gadus veca meitene vārdā Frīda Sofija, kura sazinājusies ar glābējiem un pastāstījusi, ka ar viņu esot vēl citi izdzīvojušie. Zemestrīcē gāja bojā vairāk nekā 200 cilvēku, tāpēc ziņas par meitenes glābšanu daudziem bija cerību stars grūtā laikā.

Žurnālisti divas dienas pulcējās pie sagruvušās pamatskolas. Tviterī tika publicēti vairāk nekā 350 000 ziņojumu par šo gadījumu.

Stāsta patiesumu it kā apstiprināja jūras flotes admirālis Hosē Vergara Larra, sakot žurnālistiem, ka pēc četras stundas ilgas glābšanas operācijas esot noteikta kādas izdzīvojušas meitenes atrašanās vieta.

Taču ziņas par Frīdu Sofiju «neatbilst realitātei», visbeidzot paziņoja jūras spēku pārstāvis Anhels Enrike Sarmjento.

Spāņu laikraksts «El Pais» norāda, ka ļoti līdzīgs gadījums bijis 1985.gada zemestrīcē Meksikā, kurā dzīvību zaudēja apmēram 10 000 cilvēku. Toreiz populārs kļuva stāsts par izglābto deviņus gadus veco zēnu Mončito, kas arī izrādījās nepatiesība.

Nesenā zemestrīce Meksiku satricināja 19.septembrī - 1985.gada zemestrīces 32. gadadienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu