Pakistāna ANO uzsver, ka nebūs Afganistānas kara grēkāzis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pakistānas atsakās būt par Afganistānas asinsizliešanas grēkāzi un izcīnīt karus citu vietā, ceturtdien ANO Ģenerālajā asamblejā sacīja Pakistānas premjerministrs Šahids Hakans Abasi. Viņš tiešā veidā nekritizēja ASV prezidenta Donalda Trampa jauno Afganistānas stratēģiju, tomēr skaidri pauda savu nepatiku par to, ka atbildība atkal tiek uzkrauta Pakistānai.

«Mēs esam daudz cietuši un daudz ziedojuši tās lomas dēļ, kas mums ir globālajā pretterorisma kampaņā, tāpēc Pakistānai tas ir īpaši satraucoši, ka tā tiek vainota par militāro un politisko strupceļu Afganistānā,» sacīja premjers.

«Mēs nevienam neesam būt gatavi par grēkāzi,» viņš piebilda.

«Pakistāna nav gatava karot Afganistānas karu savā teritorijā. Tāpat mēs nevaram atbalstīt nevienu neveiksmīgu stratēģiju, kas pagarinās un padarīs smagākas Afganistānas, Pakistānas un citu reģiona valstu ciešanas.»

Premjers atzina, ka prioritātei jābūt ekstrēmistu grupējumu, arī «Islāma valsts» un «Al Qaeda», izskaušanai Afganistānā, vienlaikus viņš mudināja panākt politisku atrisinājumu ar talibiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu