Supervētra «Irma» brāžas pāri miljoniem vērtām slavenību villām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr Karību jūras reģiona iedzīvotāji raizējas par to, vai viņiem pēc spēcīgās viesuļvētras «Irma» plosīšanās būs mājas, kur atgriezties, dabas katastrofas ceļā ir arī tādām slavenībām kā Donalds Tramps, Ričards Brensons, Edijs Mērfijs un Džonijs Deps piederošās brīvdienu villas, vēsta «Daily Mail».

Britu miljardieris Ričards Brensons atsakās pamest viņam piederošo Nekera salu. Brensons savā blogā raksta, ka Nekera salu kāda vētra skar vidēji reizi desmit gados, taču piektās kategorijas viesuļvētra tur vēl neesot pieredzēta.

Brensons sociālajos tīklos publicējis fotogrāfijas no sava īpašuma. Tajās redzams, ka, gatavojoties vētrai, dārza mēbeles sastumtas iekštelpās, lai spēcīgie vēji tās neaizpūstu.

Neilgi pirms «Irmas» ierašanās Brensons tvītoja, ka vētras laikā gatavojoties patverties vīna pagrabā zem mājas.

Riska zonā atrodas arī Holivudas aktiera Džonija Depa privātā sala Bahamās, ko kinozvaigzne 2004.gadā iegādājās par aptuveni 3,6 miljoniem dolāru (trīs miljoniem eiro).

Postošās «Irmas» ceļā atrodas arī privātās Bahamu salas, kas pieder amerikāņu komiķim Edijam Mērfijam un iluzionistam Deividam Koperfīldam.

Tiek uzskatīts, ka britu rokgrupas «The Rolling Stones» solistam Mikam Džegeram pieder sala Sentvinsentā un Grenadīnās, savukārt televīzijas personībai Oprai Vinfrijai ir māja Antigvā.

Aktierim Brūsam Vilisam un «The Rolling Stones» dalībniekam Kītam Ričardsam pieder īpašumi Tērksas un Kaikosas salā.

Vētras ceļā bija arī ASV prezidenta Donalda Trampa villa Francijai piederošajā Sentmartēna salā. Trampa īpašums novērtēts uz apmēram 50 miljoniem ASV dolāru (42 miljoniem eiro), kaut arī grezno, palmu ieskauto māju ar peldbaseinu jau kādu laiku neizdodas pārdot, tāpēc cena nolaista līdz 16,9 miljoniem dolāru (14 miljoniem eiro).

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča 50 miljonus dolāru (42 miljonus eiro) vērtā villa Sentbērtsā arī varētu ciest no vētras plosīšanās.

Viesuļvētra «Irma» līdz šim prasījusi vismaz septiņu cilvēku dzīvības, kā arī gandrīz pilnībā nopostījusi Francijai piederošo Senmartēnas salas daļu. Vētra virzās uz ASV Floridas štatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu