Iet bojā, glābjot citus: «Hārvija» upuri

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Thomas B. Shea / AFP

Vētra «Hārvijs» un tai sekojošie plūdi Teksasas dienvidaustrumos prasīja vismaz 39 cilvēku dzīvības un vēl vairākus tūkstošus atstāja bez mājām. Vairāki cilvēki zaudēja dzīvību, glābjot citus, bet citi mira cīņā ar nežēlīgo dabas fenomenu, kas satricinājis ASV, ziņo aģentūra AP.

Kāda vīrieša pēdējie vārdi pirms nāves bija brīdinājums draugam. Kāds cits nomira, dodoties noskaidrot, vai viņa tēvocim viss kārtībā. Citi cilvēki pēdējoreiz tika redzēti, glābjot no plūdiem citus.

Jaunākais vētras upuris bija tikai sešus gadus vecs bērns. Vecākais - 89 gadus vecs sirmgalvis. Pagaidām apstiprinātas ziņas par 39 mirušajiem, taču skaits turpina pieaugt.

25 gadus vecais Endrū Paseks meklēja vecākās māsas mīļoto kaķi, kad netīšām uzkāpa uz atsegtiem elektrības vadiem, ko nebija pamanījis uz līdz potītēm applūdušās zemes, ceturtdien raudot atklāja puiša vecāki. Viņš uzkrita stabam, no kura nāca vadi. Jaunā vīrieša draugs nāca palīgā, bet Paseks viņu atturēja.

«Nepieskaries man. Es mirstu,» Paseka pēdējos vārdus atkārto viņa māte Džodella.

Paseka tēvs Als dēlu raksturoja kā «izcilu jaunu vīrieti», kurš vienmēr centies atrast mājas klaiņojošiem dzīvniekiem un reiz pat izglābis tēva dzīvību, kad viņš aizrijās un vairāk nekā minūti nevarēja paelpot.

Vecāki nolēmuši izkaisīt dēla pelnus Rašmora kalnā, kurp jau ilgi gribēja doties ģimenes izbraukumā. «Varbūt mēs tomēr aizbrauksim tajā ceļojumā,» asarām acīs sacīja māte.

Hjūstonas policijas seržants Alberts Stīvs Peress nomira ceļā uz darbu. 60 gadus vecais divu bērnu tēvs svētdien devās palīdzēt glābšanas darbos par spīti tam, ka sieva lūdza palikt mājās, sacīja Hjūstonas policijas vadītājs Arts Eisevedo.

«Man ir jāstrādā,» Peresa vārdus sievai atkārto Eisevedo.

«Tas viņam bija asinīs.»

Divi vīrieši, 45 gadus vecais Jahirs Rubio-Vizuē un 33 gadus vecais Horhe Peress, gāja bojā negadījumā, kad ar laivu devās palīdzēt glābt plūdu dēļ mājās iesprostotos cilvēkus. Vairāki citi mira savās mājās, darba vietās vai automašīnās, cenšoties pārlaist vētru un plūdus drošībā.

Plūdu ūdeņos daudzi zaudēja kontroli pār saviem auto. Semjuels Saldivars policijai pastāstīja, ka ar autofurgonu esot centies no applūdušās mājas drošībā nogādāt savus vecākus un brāļa četrus mazbērnus. Braucot pār tiltu, spēcīga straume ienesusi automašīnu iekšā upē. Saldivars izglābās, izrāpjoties pa logu, taču iesprūdušu furgona durvju dēļ pārējiem tas neesot izdevies. Trešdien tika atrasts Saldivara auto ar visu sešu pasažieru līķiem. Viņa brāļa mazbērni bija vecumā no 6 līdz 16 gadiem.

Trešdien, kad debesis uz brīdi bija noskaidrojušās, 65 gadus vecais Donalds Rodžerss nolēma aizbraukt pie 15 kilometru attālumā dzīvojošā tēvoča, lai pārliecinātos, ka viņam nekas nekaiš. Rodžerss un sieva Rošella ar auto brauca pār tiltu, kad straume apgāza braucamlīdzekli. Rošella piezvanīja glābējiem, taču, kad tie ieradās, laulātais pāris jau bija miris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu