Vācija apturējusi bēgļu sūtīšanu uz Ungāriju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas valdība otrdien apstiprināja, ka tā apturējusi bēgļu sūtīšanu atpakaļ uz Ungāriju, ņemot vērā slikto cilvēktiesību situāciju šajā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī. Neviens bēglis nav nosūtīts atpakaļ uz Ungāriju kopš 11.aprīļa, neraugoties uz ES vienošanos, kas paredz, ka bēgļiem patvērums jāpieprasa pirmajā ES valstī, kurā tie ieradušies.

Vienošanās, kas oficiāli tiek dēvēta par Dublinas regulu, nozīmē, ka Vācija būtībā nedrīkst izskatīt patvēruma pieteikumus no bēgļiem, kas ieradušies caur citas ES dalībvalsts teritoriju.

Tomēr Berlīnes valdība apstiprināja, ka, ņemot vērā juridiskās neskaidrības, ar kādām patvēruma meklētājiem jāsastopas Ungārijā, tā šobrīd nevar sūtīt bēgļus atpakaļ uz šo Viduseiropas valsti.

Vācija joprojām strādā kopā ar Ungāriju, lai noskaidrotu, kur tieši bēgļi iekļuvuši ES.

2015.gadā Vācija pārtrauca piemērot Dublinas noteikumus bēgļiem, kas ES ieradušies Grieķijā.

Pēdējo mēnešu laikā Dublinas noteikumi atkal tiek attiecināti uz šo Vidusjūras reģiona valsti. Tiesa gan, 2017.gada otrajā ceturksnī neviens bēglis atpakaļ uz Grieķiju nav nosūtīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu