Briti mācīs lietuviešiem nekļūt par cilvēku tirdzniecības upuriem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Lietuva rīkos Lielbritānijā dzīvojošajiem lietuviešiem informatīvu kampaņu, kurā brīdinās viņus nekļūt par cilvēku tirdzniecības upuriem.

Apvienotajā Karalistē fiksēts visvairāk gadījumu, kad Lietuvas pilsoņi faktiski tiek pārdoti verdzībā un izmantoti.

Lietuvas Iekšlietu ministrija pirmo reizi organizējusi ārvalstu lietuviešu kopienām paredzētu konkursu, kura mērķis ir palielināt tautiešu informētību par šo problēmu, par cilvēku tirdzniecības izpausmēm un tās radītajiem apdraudējumiem, cietušo personu tiesībām un iespējām saņemt palīdzību.

Konkursā uzvarējis Lielbritānijas lietuviešu projekts «Būdams brīvs, nekļūsti par vergu», un ministrija tā īstenošanai piešķirs 10 000 eiro.

Projektu paredzēts īstenot no septembra līdz decembrim. Šajā laikā iecerēts izveidot videoklipu, izstrādāt mācību materiālus un organizēt mācības Lielbritānijas lietuviešu kopienām, kā arī veidot publicitātes kampaņu Apvienotās Karalistes lietuviešu iecienītākajos medijos.

Pēc Lielbritānijas dienestu datiem, Lietuva ir viena no piecām valstīm, kuru pilsoņi Apvienotajā Karalistē visbiežāk cieš no mūslaiku verdzības izpausmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu