Bigbens nozvana pēdējo reizi pirms rekonstrukcijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas pusdienlaikā Bigbens - viens no Londonas pazīstamākajiem simboliem - nozvanīja pēdējo reizi pirms vērienīgas torņa rekonstrukcijas, kas varētu prasīt četrus gadus, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Pulksteņa mehānismu izjauks un atjaunos. 29 miljonus sterliņu mārciņu (32 miljonus eiro) vērtās rekonstrukcijas laikā torņa zvanu izmantos tikai ļoti īpašos gadījumos.

Mehānisms tiks apstādināts rūpēs par strādnieku veselību un drošību. Tomēr Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja sacījusi, ka slavenā zvana apklusināšana līdz 2021.gadam «nevar būt pareiza». Viņa lūgusi parlamentam pārskatīt lēmumu.

Leiboristu Stīvens Paunds aicināja savus kolēģus «tradicionālistus» noliekt galvas pie pilsētas simbola, kamēr tas nozvanīs pusdienlaiku. Daži citi deputāti gan izsmējuši viņa aicinājumu. «Pateikšu, kas nav lāgā - darba vietā iegūts kurlums,» tvītoja deputāte Džesa Filipsa.

Bigbens pareizu laiku zvana jau 157 gadus. Pēdējoreiz tas uz laiku tika apklusināts 2007.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu