LRA valdes priekšsēdētāju pagaidām nemeklēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) ar vairākām reģionālajām partijām spriedīs par iespējamo sadarbību Saeimas vēlēšanās un vismaz vairākus mēnešus nav paredzēts meklēt jaunu valdes priekšsēdētāju, šodien žurnālistiem pavēstīja LRA Pārstāvju sapulces vadības pārstāvji Guntis Gladkins un Vents Armands Krauklis.

(Pievienota 5.- 9.rindkopa.)

Pagaidām netiek atklāts, ar kuriem reģionālajiem politiskajiem spēkiem paredzētas šādas sarunas.

Jauns valdes priekšsēdētājs kādu laiku netiks meklēts, jo, izveidojoties sadarbībai ar kādu vēl citu reģionālo partiju, jaunais valdes vadītājs var nākt arī no šī politiskā spēka. Līdz ar to valde atbilstoši statūtiem kādu laiku darbosies divu cilvēku sastāvā.

Partija bez vadītāja gan nepaliek, jo valde ir izpildvara, bet politisko spēku vada Pārstāvju sapulce, kuras priekšsēdētājs ir Gladkins, norādīja Pārstāvju sapulces priekšsēdētāja vietnieks Krauklis. Politiskajam spēkam ir vairāki līderi, piebilda Gladkins.

Pirmo sarunu loku ar potenciālajiem sabiedrotajiem uz Saeimas vēlēšanām plānots pabeigt līdz Jaunajam gadam.

Politiskais spēks šodien arī vienojās, ka turpmāk pirms svarīgiem lemjamiem jautājumiem tie tiks apspriesti Saeimas frakcijas un Pārstāvju sapulces kopsēdes.

Šodien LRA paplašinātajā sēdē piedalījās arī Mārtiņš Bondars, kurš norādīja, ka ticis uzaicināts «tikai kā» «Reģionu alianses» (RA) biedrs un Rīgas domes deputāts. Politiķis vēlreiz apliecināja, ka viņa saistība ar LRA ir mainījusies kopš atkāpšanās no valdes priekšsēdētāja amata.

Viņš norādīja, ka politiskajam spēkam ilgākā posmā ir jāveic sarunas par tā pārstāvētajām vērtībām. Piemēram, vai 2018.gadā oktobrī LRA drošības jautājumos būs «ļoti skaidri Rietumos, NATO» par skaidru sadarbību ar stratēģisko partneri ASV. Tāpat ir svarīga nostāja ekonomikas jautājumos, reģionālajā politikā, attiecībā uz cilvēku brīvībām un tiesībām. No Bondara teiktā secināms, ka viņa turpmākā sadarbība ar politisko spēku atkarīga no šo iekšējo sarunu iznākuma.

RA ir viena no divām LRA veidojošajām partijām. Bondars ir RA valdes loceklis.

Kā ziņots, LRA šodien sanāksmē apsprieda vairākus jautājumus, tajā skaitā par nākamā valdes priekšsēdētāja izraudzīšanās gaitu.

Pēc līdzšinējā LRA valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Bondara atkāpšanās no amata šis postenis sākotnēji tika piedāvāts LRA valdes loceklim, Liepājas domes deputātam Jānim Vilnītim.

Tomēr Vilnītis nepieņēma šo piedāvājumu, skaidrojot to ar aizņemtību vairākos citos amatos, kā arī paužot cerību uz Bondara atgriešanos partijas vadībā.

LETA jau ziņoja, ka jūlija beigās Bondars paziņoja par atkāpšanos no partijas valdes priekšsēdētāja amata. «Ņemot vērā pēdējā laika LRA balsojumus Saeimā, es atkāpjos no LRA valdes priekšsēdētāja amata,» pavēstīja Bondars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu