Lietuvā par spiegošanu notiesātais Krievijas FDD darbinieks pārsūdzējis spriedumu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieks Nikolajs Fiļipčenko, kuram Lietuvā piespriests desmit gadu cietumsods par spiegošanu, pārsūdzējis spriedumu. «Viļņas apgabaltiesa ir saņēmusi apelācijas sūdzību, kas nosūtīta Lietuvas Apelācijas tiesai,» ceturtdien ziņu aģentūru BNS informēja Apelāciju tiesas preses pārstāve Vilma Budeniene.

Jūlija sākumā Viļņas apgabaltiesa atzina viņu par vainīgu dokumentu viltošanā, lai slēptu savu identitāti, un vairākkārtēju nelikumīgu robežas šķērsošanu. Viņam piesprieda desmit gadu cietumsodu.

Fiļipčenko advokāte Gaļina Kardanovska paziņoja, ka viņas klients savu vainu apsūdzībās neatzīst.

Pēc Lietuvas prokuratūras sniegtās informācijas, 40 gadus vecais Krievijas pilsonis, kurš tika aizturēts 2015.gadā, bijis FDD Kaļiņingradas apgabala pārvaldes Izlūkošanas nodaļas īpaši svarīgo lietu operatīvais pilnvarotais.

Lietas materiāli liecina, ka Fiļipčenko kopā ar citām personām mēģināja savervēt Lietuvas Vadības apsardzes departamenta darbiniekus, kuri varētu izvietot noklausīšanās aprīkojumu Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites darba kabinetā un rezidencē.

Lietuvas Valsts drošības departaments paziņojis, ka šī ir pirmā reize, kad valstī aizturēts Krievijas drošības dienestu kadru darbinieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu