Brazīlijas kongresmeņi noraida prezidenta atstādināšanu par apsūdzībām korupcijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas Kongresa apakšpalātā Deputātu palātā trešdien tika rīkots balsojums par valsts prezidenta Mišela Temera atstādināšanu viņam izvirzītu apsūdzību korupcijā dēļ, tomēr viņa atstādināšana neguva pietiekamu atbalstu un tika noraidīta.

Vismaz 172 no 513 Deputātu palātas locekļiem nobalsoja pret Temera atstādināšanu, un tas nozīmē, ka nav izdevies panākt atstādināšanai nepieciešamo divu trešdaļu vairākumu. Galīgais balsojuma rezultāts kļūs zināms vēlāk.

Debates Deputātu palātā sākās trešdienas rītā, kad tika nolasītas apsūdzības Temeram. Vairāki deputāti balsojot sauca «Fore Temer» («Prom Temeru»).

Sēdes atklāšanu pārtrauca vairāki opozīcijas deputāti, tostarp no amata atceltās prezidentes Dilmas Rusefas Strādnieku partijas (PT) biedri, un vides aizstāvju organizācijas «Rede» aktīvisti, kas ieradās ar plakātiem pret Temeru.

Temers jūnijā tika apsūdzēts kukuļu ņemšanā no kompānijas J&F, kura kontrolē Brazīlijas gaļas apstrādes uzņēmumu JBS.

Viņa atstādināšana tika uzskatīta par maz ticamu, ņemot vērā viņa sabiedroto lielo skaitu parlamentā. Temers tomēr ir ļoti nepopulārs vēlētāju vidū, un jaunākais viņa popularitātes reitings ir tikai 5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu