Makeins atgriezīsies Senātā uz balsojumu par «Obamacare» atcelšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV republikāņu senators Džons Makeins, kuram nesen tika diagnosticēts smadzeņu vēzis, otrdien atgriezīsies Senātā, lai piedalītos balsojumā par iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas laikā ieviestās veselības aprūpes sistēmas jeb tā dēvētās «Obamacare» atcelšanas procesa sākšanu, paziņojis senatora birojs.

80 gadus vecais senators gatavojas otrdien atgriezties Senātā, lai «turpinātu darbu pie nozīmīgiem likumprojektiem, tostarp veselības aprūpes reformas, Nacionālā Aizsardzības autorizācijas likuma (kas nosaka aizsardzības izdevumus) un jaunām sankcijām pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju,» vēstīts paziņojumā.

Republikāņiem Senātā ir 52 balsis, bet pret «Obamacare» atcelšanu ir visi 48 demokrāti. Vairāki republikāņu senatori jau ir paziņojuši, ka nebalsos par partijas izvirzīto veselības aprūpes reformas likumprojektu. Tādēļ Makeina klātbūtne ir ārkārtīgi svarīga republikāņu centienos atcelt «Obamacare».

Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta, kurā arī vairākums ir republikāņiem, par «Obamacare» nomaiņu nobalsoja maija sākumā.

Republikāņi ir ilgi solījuši atcelt Obamas laikā pieņemto «Obamacare», un pašreizējais prezidents Donalds Tramps to izvirzīja par svarīgu mērķi savā vēlēšanu kampaņā.

«Obamacare» jeb Pieejamas aprūpes likums (ACA) noteic, ka veselības apdrošināšana ir obligāta, piedāvā pabalstus miljoniem cilvēku polises iegādei, noteic, ka apdrošināšanas polisēm jāsedz plašs pakalpojumu klāsts un neļauj apdrošināšanas kompānijām liegt polisi cilvēkiem ar jau esošām veselības problēmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu