Brazīlijas parlamenta komiteja noraida prezidentam Temeram izvirzītās apsūdzības korupcijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas parlamenta Konstitūcijas un tieslietu komiteja noraidījusi prezidentam Mišelam Temeram izvirzītās apsūdzības korupcijā, kas gan ir pavisam neliela uzvara prezidenta cīņā par imunitātes saglabāšanu.

Jau vēstīts, ka Temers apsūdzēts par 500 000 Brazīlijas reālu (134 000 eiro) saņemšanu no korupcijas skandālā iesaistītas gaļas pārstrādes kompānijas JBS vadītāja. Tomēr, lai sāktos Temera tiesas process, Brazīlijas parlamenta apakšpalātai vispirms ar divām trešdaļām balsu ir jāapstiprina prezidentam izvirzītās apsūdzības. Tādā gadījumā Temers uz sešiem mēnešiem tiktu atstādināts no amata.

Parlamenta Konstitūcijas un tieslietu komitejas lēmums ir vairāk simbolisks un praksē tam būs maza ietekme uz to, kā deputāti izvēlēsies balsot.

Balsojums parlamentā varētu notikt jau nākamnedēļ.

Temers noliedzis vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās, kas ir daļa no plašāka korupcijas skandāla, kas satricinājis visu Brazīlijas politisko sistēmu un novedis jau pie vairāku citu politiķu un uzņēmēju notiesāšanas.

Bijušajam Brazīlijas prezidentam Luisam Inasiu Lulam da Silvam trešdien tika piespriests deviņarpus gadu ilgs cietumsods, atzīstot viņu par vainīgu korupcijā un naudas atmazgāšanā. Tomēr Silva pagaidām paliks brīvībā, kamēr netiks izskatīta viņa pārsūdzība.

Silva prezidenta amatu ieņēma no 2003. līdz 2010.gadam, un aptaujas liecina, ka viņš ir arī vispopulārākais iespējamais kandidāts pirms nākamā gadā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Tomēr, ja notiesājošais spriedums stāsies spēkā, viņam būs liegts vēlēšanās kandidēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu