Kuras ir ideālo pēcpušu īpašnieces? Noteikta perfektā izmēra formula

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par sieviešu ideālajiem apkārtmēriem laika gaitā spekulēts daudz un dikti, tomēr šobrīd zinātnieki nākuši klajā ar jaunu matemātisku formulu, kas identificē pasaulē labākās sieviešu pēcpuses, ziņo Lielbritānijas medijs «Daily Mail».

Izrādās, ka viss esot atkarīgs no viena maģiska skaitļa - 0,7. Šādai vajadzētu būt sievietes ideālajai vidukļa attiecībai pret gurniem.

Zinātnieki norādījuši, ka šāda vidukļa attiecība pret gurniem bijusi tādām pasaules zvaigznēm kā Sofijai Lorēnai (Sophia Loren), Merilinai Monro (Marilyn Monroe) un Elizabetei Teilorei (Elizabeth Taylor).

Tomēr arī mūsdienās daļai pasaules slavenību esot līdzīga attiecība. Piemēram, britu aktrises un modeles Rozijas Hantingtones-Vitlijas (Rosie Huntington-Whiteley) vidukļa attiecība pret gurniem ir 0,71. Modeles vidukļa apkārtmērs ir 63,5 centimetri, bet gurnu - 88,9 centimetri.

Merilina Monro
Merilina Monro Foto: AP/Scanpix

Arī amerikāņu dziedātājas Bejonses (Beyonce) pēcpuse esot tuvu «ideālam» - aprēķināts, ka viņas attiecība ir 0,65.

Lai nonāktu pie šādiem secinājumiem, zinātnieki kopumā intervējuši 583 plastiskos ķirurgus un 450 sabiedrības locekļus no 40 dažādām valstīm. Pētījuma rezultātos zinātnieki secinājuši, ka 0,7 attiecība uzskatāma par «ideālu».

Elizabete Teilore
Elizabete Teilore Foto: AP/Scanpix

Lai aprēķinātu attiecību, mazākais skaitlis jādala ar lielāko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu