Vācijas konservatīvie vēlēšanu programmā solīs pilnīgu nodarbinātību

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītie konservatīvie savā vēlēšanu kampaņas programmā pirmdien solīs līdz 2025.gadam praktiski likvidēt bezdarbu, panākot pilnīgu nodarbinātību.

Merkeles vadītie vadītie kristīgie demokrāti (CDU) un to Bavārijas meitaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) - pirmdien atklās savu pirmsvēlēšanu programmu, kurā būs iekļauti arī jau zināmi punkti, piemēram, solījumi samazināt ienākuma nodokli, kā arī solījumi būvēt jaunas daudzdzīvokļu mājas.

«Nozīmīgs punkts paredz, ka mēs vēlētos panākt pilnīgu nodarbinātību,» svētdien paziņoja CSU līderis Horsts Zēhofers.

Konservatīvie par pilnīgu nodarbinātību uzskata bezdarba līmeni zem 3%. Šobrīd Vācijā tas ir 5,5% apmērā. Šāda veida pilnīga nodarbinātība Vācijā nav pieredzēta kopš pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu vidus.

Gatavojoties septembrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, CDU/CSU arī vēlas palielināt policistu skaitu par 15 000. Abas partijas tomēr nespēj vienoties kopīgu nostāju bēgļu jautājumā. CSU vēlas noteikt griestus gadā uzņemamo patvēruma meklētāju skaitam 200 000 apmērā, bet CDU šādu rosinājumu noraida.

Sabiedriskās domas aptaujās konservatīvie šobrīd ir 16 procentpunktus priekšā saviem koalīcijas partneriem sociāldemokrātiem (SPD). CDU/CSU atbalsta 40% vāciešu, bet SPD - 24%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu