Bijušie Fukušimas AES vadītāji tiesā noliedz vainu nolaidībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Trīs Japānas elektroenerģijas uzņēmuma «Tokyo Electric Power» (TEPCO) vadības bijušās augstākās amatpersonas piektdien Tokijas tiesā noliedza savu vainu apsūdzībās nolaidībā saistībā ar 2011.gada avāriju Fukušimas atomelektrostacijā (AES).

Bijušais uzņēmuma TEPCO priekšsēdētājs un divi viceprezidenti Tokijas Apgabaltiesā atvainojās par negadījumu viņu uzņēmuma pārraudzītajā AES, vēsta ziņu aģentūra «Kyodo».

Tiesa gan, viņi atzina, ka avāriju neesot bijis iespējams paredzēt.

Prokuratūra divas reizes bija nolēmusi neizvirzīt apsūdzības uzņēmuma vadītājiem, tomēr tās lēmumu atcēla pilsoņu tiesas kolēģija, kas savukārt noveda pie apsūdzību izvirzīšanas.

Uzņēmuma vadītāji apsūdzēti profesionālā nolaidībā, kuras dēļ cilvēki guvuši ievainojumus, bet vairāk nekā 40 pacientu, kas bija jāevakuē no AES līdzās esošās slimnīcas, zaudējuši dzīvību.

Spriedums šajā lietā sagaidāms ātrākais nākamgad.

Tiesā īpaši norīkotu juristu grupa skaidroja, ka bijušajām amatpersonām vajadzēja paredzēt, ka AES, kas atradās desmit metrus virs jūras līmeņa, var appludināt cunami viļņi, kādi kompleksam gāzās virsū 2011.gada martā, vēsta «Kyodo».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu