EBU soda Ukrainu par aizliegumu iebraukt Krievijas pārstāvei Eirovīzijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maria Antipina/TASS/Scanpix

Ukrainas sabiedriskajai raidorganizācijai («UA:Peršij») būs jāmaksā ievērojama sodanauda par to, ka maijā Kijevā notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā netika ielaista Krievijas pārstāve Jūlija Samoilova, ceturtdien Ženēvā paziņoja Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU).

Ukrainas Drošības dienests martā aizliedza 27 gadus vecajai Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015.gadā uzstājusies ar koncertu.

«UA:Peršij» «pienācīgi nepildīja savas saistības attiecībā uz sadarbību ar EBU par Krievijas mākslinieces piedalīšanos», paziņoja EBU, kas organizē Eirovīzijas dziesmu konkursu.

EBU pārstāvis norādīja, ka organizācija neatklās soda apmēru.

«UA:Peršij» arī radījusi organizatorisku kavēšanos un problēmas šī gada dziesmu konkursam, konstatēja EBU.

«Tā rezultātā konkurss zaudēja uzmanību, un tika apdraudēta Eirovīzijas dziesmu konkursa reputācija,» secināja EBU.

EBU rājienu tikmēr saņēma Krievijas televīzijas «Pirmais kanāls», kas pēc Ukrainas lēmuma neielaist Samoilovu bija atteicies translēt dziesmu konkursu. Sods tomēr kanālam piespriests netika.

«UA:Peršij» ir tiesības pārsūdzēt piemēroto sodu, aģentūrai DPA pavēstīja EBU pārstāvis.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls 9.-13.maijā notika Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu