Stradiņos vismaz 100 medmāsu jūlijā nestrādās pagarināto normālo darba laiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) vairāk nekā 100 medmāsas paziņojušas, ka jūlijā nestrādās pagarināto normālo darba laiku, sacīja PKUS mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Lāsma Sīle.

Ņemot vērā, ka slimnīcā kopumā strādā vairāk nekā 700 medmāsas, tas neesot ne daudz, ne arī maz, sacīja Sīle, norādot, ka slimnīca ir saplānojusi darbus attiecīgi tam personāla skaitam, kas būs pieejams.

«Ir skaidrs, ka šīs medmāsas pagarināto normālo darba laiku nestrādās jūlijā, bet, varbūt arī kāda no viņām uzrakstījusi arī iesniegumu par beztermiņa atteikumu strādāt pagarināto normālo darba laiku,» teica Sīle.

Viņa piebilda, ka starp viņām ir gan vispārējās māsas, gan arī dzen operāciju anestēziju māsas, taču vasaras sezonā mazāk cilvēku ieplāno operācijas. Tāpat tiek rūpēts par to, lai esošajām māsām tādēļ nebūtu divtik jāstrādā.

Sīle apgalvoja, ka līdz šim neviens PKUS ārsts vēl nav ziņojis par atteikšanos strādāt pagarināto normālo darba laiku.

Taujāta par iespējamām problēmām sakarā ar ģimenes ārstu streiku un iespējamo rezidentu skaita pieaugumu slimnīcā, viņa atbildēja, ka pacientu skaita pieaugums ir paredzēts, un ambulatorā palīdzība tiks sniegta visiem, kuriem tā būs nepieciešama. Viņa piebilda, ka arī ar rezidentu skaita pieaugumu slimnīca var tikt galā.

Tāpat streika laikā slimnīcā varētu būt garākas rindas, taču Sīle uzskata, ka ar to slimnīca var tikt galā.

Savukārt Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) pagarināto normālo darba laiku uz mēnesi atteikušās strādāt 68 medmāsas.

BKUS komunikācijas nodaļas vadītāja Vita Šteina skaidroja, ka darbs starp aptuveni 600 medmāsām un to palīgiem tikšot pārorganizēts. Atšķirībā no PSKUS, bērnu klīniskajā slimnīcā par atteikšanos strādāt pagarināto normālo darba laiku paziņojušas tikai aprūpes nodaļu medmāsas.

Arī Šteina norādīja, ka ģimenes ārstu streika laikā slimnīca visticamāk varēs izturēt pacientu un rezidentu skaita pieaugumu.

Kā vēstīts, jūlijā Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) brīdinājuma akcijas veidā pārtraukts strādāt pagarināto normālo darba laiku. Šāds lēmums pieņemts, jo grozījumi Ārstniecības likumā nenodrošinot LVSADA iecerētos uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, kas strādā pagarināto normālo darba laiku. Kā norādīja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris, protesta akcijā savu dalību līdz šim apstiprinājuši 750 veselības aprūpes darbinieki.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu