Šāvējs, kurš uzbruka republikāņu kongresmeņiem, rīkojās viens

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV kreisā senatora Bērnija Sandersa atbalstītājs Džeimss Hodžkinsons rīkojās viens, beisbola laukumā sašaujot republikāņu kongresmeni Stīvu Skalisi un četrus citus cilvēkus, trešdien paziņojis ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

FIB arī apstiprināja, ka 66 gadus vecais Ilinoisas štata iedzīvotājs Džeimss Hodžkinsons nav bijis saistīts ar terorismu.

Uzbrukums notika 14.jūnijā Aleksandrijas pilsētā līdzās Vašingtonai. Republikāņu likumdevēji tobrīd trenējās ikgadējam labdarības mačam ar demokrātu politiķiem.

51 gadu vecais Skalise, kurš ir otrs augstākais cilvēks republikāņu vadībā Pārstāvju palātā, tika smagi ievainots. Viņam veiktas vairākas operācijas un viņš vēl arvien atrodas slimnīcā.

Hodžkinsons apšaudē ar policiju tika ievainots un nogādāts slimnīcā, bet vēlāk no gūtajām traumām mira.

Hodžkinsona ieraksti vietnē «Facebook» liecina, ka viņš bijis dedzīgs Sandersa atbalstītājs un aktīvi iestājās pret Hilariju Klintoni, kura bija kreisā senatora konkurente cīņā par demokrātu prezidenta amata nomināciju. Pēc vēlēšanām Hodžkinsons arī aktīvi iestājies pret ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Martā Hodžkinsons atbalstīja kreisi noskaņotas aktīvistu grupas «Change.Org» petīciju, kurā Tramps nosaukts par «nodevēju», kurš «iznīcinājis mūsu demokrātiju».

Vairākus mēnešus pirms uzbrukuma Hodžkinsons dzīvoja treilerī Vašingtonas apgabalā. Viņš bija iepircis munīciju un izveidojis sarakstu ar sešiem Kongresa locekļiem, bet nekas neliecina, ka viņš plānojis viņiem uzbrukt.

FIB atteicās atklāt, vai sarakstā minētie politiķi ir republikāņi un vai viņi uzbrukuma brīdī atradušies beisbola laukumā, bet atklāja, ka Hodžkinsons e-pastā sazinājies ar diviem demokrātu senatoriem no Ilinoisas.

Ieroči, ar kuriem Hodžkinsons uzbruka, bija iegādāti aprīlī likumīgā ceļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu