Maijā Lietuvā samazinājušies oficiālie emigrācijas rādītāji

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maijā Lietuvā par gandrīz pustūkstoti samazinājies aizbraukšanu no valsts oficiāli deklarējušo iedzīvotāju skaits, liecina Statistikas departamenta dati.

Pagājušajā mēnesī par aizbraukšanu paziņojis 4181 cilvēks jeb par 462 mazāk nekā aprīlī. Pieaudzis arī iebraucēju skaits - maijā Lietuvā imigrējuši 2124 cilvēki, kamēr mēnesi iepriekš - 1770.

Emigrācijas rādītāji kritušies pēc strauja kāpuma šā gada sākumā, kad aizbraukšanu deklarēja aptuveni 7000 cilvēku.

Daži eksperti uzskata, ka šis kāpums bijis pārejošs, jo gada sākumā aizbraukšanu deklarējusi daļa jau agrāk emigrējušo cilvēku, lai viņiem nebūtu jāmaksā obligātās veselības apdrošināšanas nodeva, savukārt citi, iespējams, steigušies nokļūt Lielbritānijā, iekams tā sākusi sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Pagājušā gada laikā no Lietuvas uz Rietumeiropu emigrēja aptuveni 30 000 cilvēki. Kā liecina aptaujas, lietuvieši lielākoties dodas turp cerībā nopelnīt lielākas algas, bet daļa ekspertu pieļauj, ka emigrāciju varētu veicināt arī lielā ieņēmumu nevienlīdzība.

Emigrācijas un sabiedrības novecošanas dēļ Lietuvas iedzīvotāju skaits sarucis no 3,7 miljoniem 1990.gadā līdz 2,8 miljoniem šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu