5 «must - see» ceļojumu galamērķi šai vasarai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com.

Vai Jūs jau zināt, kur doties ceļojumā šajā vasarā? Iespējas ir neskaitāmas, un katrā vietā Jūs sagaida kas pavisam cits. Kimbi.lv ir sagatavojis TOP 5 galamērķus, kurus noteikti ir vērts apmeklēt gan tiem, kas mīl karstās zemes, gan tiem, kam pie sirds iet kultūra un daba. Dodieties ceļā un izziniet pasauli!

Kimbi.lv

Iegādājieties aviobiļetes gudri!

Lai ceļojums būtu kārtīgi noorganizēts un pārdomāts, tas jāsāk plānot laicīgi. Tomēr, ja tikai tagad esat sapratuši, ka šajā vasarā vēlaties doties ārpus Latvijas, vēl nav par vēlu! Kimbi.lv zina, kā atrast izdevīgākos aviobiļešu piedāvājumus:

  • apskatiet lidojumus augustā un septembrī - siltajā sezonā šie ir lidošanai lētākie mēneši, turklāt vairākās vietās būs pārgājis neizturamais karstums;
  • iegādājieties aviobiļetes apmēram sešas nedēļas pirms lidojuma - tad tās ir vislētākās, taču neaizmirstiet, ka bieži ir pieejami arī izdevīgi pēdējā brīža piedāvājumi;
  • izmantojiet lidojumu ģeneratorus - tādās saitēs kā, piemēram,www.skyscanner.com, varēsiet atrast un nokomplektēt labākos lidojumus Jūsu izvēlētajam galamērķim.

Kimbi.lv

www.skyscanner.com

Iespējams, ka Jums jau ir skaidrs, kur vēlaties doties savā vasaras ceļojumā, taču, ja vēl šaubāties, lasiet tālāk un uzziniet piecas vietas, kas neliks Jums vilties!

Karsto zemju mīļotājiem!

Kamēr Eiropā vasaras mēnešos valda karstums, piemēram, Brazīlijā šajā laikā ir ziema. Tas gan nenozīmē, ka somās jākrāmē džemperi - Brazīlijas ziema ar patīkamu saulīti un vidēji 21℃ grāda siltumu ir tieši laikā vieglam, taču eksotiskam ceļojumam. Tomēr, ja vēlaties kārtīgi izkarsēties pirms Latvijas ziemas, dodieties uz Menorku vai Dominikānu!

Menorkas sala - neiepazītā Maljorkas māsa

Menorka, tāpat kā Maljorka, atrodas Spānijas krastā, un tā ir ne mazāk krāsaina - šīs salas ir slavenas ar karstajām, dzīvības pilnajām naktīm. Vasaras mēneši ir labākais laiks, kad apmeklēt Menorkas salu:

  • vidējā temperatūra turas ap 25℃, un saulainais laiks dienā sasniedz 13 stundas;
  • Vidusjūras ūdens ir silts un patīkams;
  • šajā laikā Menorkas pilsētās norisinās dažādi festivāli, piemēram, festivāls «Nakts ostā», kad ostas apkārtnē visas nakts garumā izdejojas gan vietējie, gan pilsētas viesi.
Foto: pexels.com.

Dominikānas Republika - īstiem piedzīvojumu meklētājiem

Dominikāna atrodas starp Kubu un Haiti. Pēdējā brīdī uz Dominikānu dodas tikai paši drosmīgākie. Vasarā šeit ir izplatīta sauļošanās pludmales baltajās smiltīs, kā arī makšķerēšana un niršana Karību jūrā. Siltajā sezonā vidējā temperatūra sasniedz 27℃, bet vasaras beigās bieži sastopamas lietusgāzes. Tomēr tieši augustā Dominikānas Republika svin savu neatkarību, kas tiek atzīmēta ar līksmošanos, gājieniem un krāsainām uguņošanām visā valstī.

Šādas zemes ir eksotisks piedzīvojums, taču bieži vien nekur tālu nav jādodas, lai iegūtu jaunus iespaidus un apskatītu vēl neredzētas vietas. Lasiet tālāk un iepazīstieties ar trīs retāk apmeklētām vietām pavisam netālu no mums!

Eiropas kultūras izzinātājiem

Katrs Eiropas galamērķis ir pavisam atšķirīgs un piedāvā ko individuālu - kamēr jau minētā Menorka ir vieta, kur doties izbaudīt spraigu un aktīvu atpūtu, citur Jūs sagaida bagātīga daba vai vēl neizzināta Eiropas kultūra!

Foto: pexels.com.

Roterdama - urbānās arhitektūras pērle

Kimbi.lv iesaka Roterdamu kā interesantu galamērķi šīs vasaras ceļojumiem. Šī Nīderlandes pilsēta nemanāmi kļuvusi par dinamisku, inovatīvu un kultūras pilnu pilsētu. Pēc Otrā Pasaules kara bombardēšanas, atjaunotajā arhitektūrā jūtama ļoti mūsdienīga un urbāna ietekme.

Viesojoties, obligāti jāapskata:

  • «Euromast» jeb pilsētas augstākā celtne, kas ļauj apskatīt Roterdamu visos 360 grādos;
  • «De Markthal», kas darbojas kā tirgus, taču izceļas ar iespaidīgi modernu arhitektūru;
  • «Katendreht» - rajons, kas vēsturiski bijis zemo sabiedrības slāņu dzīvesvieta, tagad ir kļuvis par vietu, kur atrast visas interesantākās kafejnīcas un restorāni.

Somijas taiga - relaksācija pie Ziemeļu dabas

Somijas austrumu robežu klāj mūžzaļi meži, dzidrs ūdens un liela savvaļas augu un dzīvnieku bagātība. Vairāki nacionālie parki ļauj apskatīt lāčus un vilkus to dabiskajā vidē - Eiropā nav daudz vietu, kur šie dzīvnieki uzturas. Somijas taigā ir vēsi arī vasarā, taču Jūs sagaida atpūta svaigā gaisā un mierīgā atmosfērā. Šis ir galamērķis tiem, kas vēlas izbēgt no pilsētu kņadas un karstuma - izbaudiet dabas mieru un atjaunojiet spēkus!

Foto: pexels.com.

Ellmau - Alpu daktera pilsēta

Ellmau ir pilsēta Austrijas Alpu reģionā, kur dzīvo slavenā televīzijas seriāla galvenais varonis Alpu dakteris. Ellmau ir zelta vidusceļš, ja vēlaties izbaudīt sauli, taču Jums neiet pie sirds karstums - atrodoties vairākus simtus metru virs jūras līmeņa, gaiss ir pietiekami svaigs, taču arī saules stari liek par sevi manīt.

Dodieties uz Ellmau, ja vēlaties izbaudīt:

  • pārgājienus Alpu kalnos un neaprakstāmus skatus uz Tiroles reģionu;
  • slēpošanas priekus arī vasarā;
  • pēcpusdienas plašajās Alpu pļavās kā filmā «Mūzikas skaņas».

Pasaule ir pilna ar neaizmirstamiem piedzīvojumiem - izvēlieties savu galamērķi un dodieties ceļā! Kimbi.lv naudas aizdevums novēl nebaidīties no spontānām idejām un izbaudīt vasaru visās tās krāsās!

Naudas aizdevums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu