Imami nosoda terorismu un atsakās piedalīties Londonas uzbrucēju bērēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

130 imamu un reliģisko līderu grupa atteikusies piedalīties tradicionālajā islāma bēru lūgšanā Londonas teroristu apbedīšanas ceremonijā.

Līderi sacījuši, ka negrasās pildīt rituālu, kas parasti tiek praktizēts ikviena musulmaņa bērēs, neatkarīgi no tā, ko viņš dzīves laikā pastrādājis, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Paziņojumā sociālajos medijos imami uz līdzīgu rīcību aicināja arīdzan citus savus kolēģus, skaidrojot to ar islāma ētikas principu pārkāpšanu: «Šāda rīcība nav attaisnojama un ir pilnīgā pretrunā ar islāma cēlo mācību.»

Spīkeru panelis Austrumlondonas mošejā sacīja, ka ir gatavi strādāt, lai cīnītos ar ekstrēmistu «sagrozīto vēstījumu un reliģiskajām perversijām». «Mēs sanākam kopā, lai vienoti stāvētu pretī tiem, kuri cenšas mūs sašķelt,» sacīja Muhameds Habiburs-Rahmans, Austrumlondonas un Londonas musulmaņu centra vadītājs.

«Aukstasinīgā nevainīgu cilvēku slepkavība Londonā sestdienas vakarā nespēs mūs sašķelt. Man ir skaidrs vēstījums tiem, kuri pastrādā teroristiskus uzbrukumus: «Jūs darbojaties pretrunā ar islāma un mūsu pravieša Muhameda mācībām. Jūsu maldīgie uzskati novedīs jūs pie destrukcijas, un Dievs jūsu ļaunos mērķus neatbalsta. Mēs neesam kopā ar jums un jūsu sašķobīto reliģijas izpratni. Terorismam nav nekādas saistības ar ticību.»»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu