Aptauja: Turpina sarukt britu konservatīvo pārsvars pār leiboristiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļu pirms Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām 8.jūnijā premjerministres Terēzas Mejas vadīto konservatīvo pārsvars pār opozīcijā esošajiem leiboristiem sarucis līdz trim procentpunktiem, liecina ceturtdien publicēties aptaujas rezultāti.

Vēl 18.aprīlī, kad Meja nolūkā nostiprināt savas pozīcijas pirms gaidāmajām sarunām par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) negaidot izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas, toriju pārsvars pār leiboristiem bija 24 procentpunkti.

Taču saskaņā ar ceturtdien publicētajiem sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma «YouGov» veiktās aptaujas rezultātiem šobrīd par konservatīvajiem gatavojas balsot 42% britu, kamēr leiboristi var cerēt uz 39% balsu.

Nedaudz labāku situāciju Mejai sola «Panelbase» aptauja, kas liecina, ka toriji joprojām saglabājuši astoņus procentpunktus lielu pārsvaru, taču arī saskaņā ar šo aptauju tas nedēļas laikā sarucis gandrīz uz pusi.

Tajā pašā laikā saskaņā ar «YouGov» modelēto vēlēšanu iznākumu, ņemot vērā aptauju rezultātus atsevišķos vēlēšanu apgabalos, konservatīvie šobrīd var cerēt uz 317 deputātu vietām, un tas nozīmē, ka viņiem pietrūks deviņu mandātu absolūtā vairākuma nodrošināšanai, kam nepieciešamas vismaz 326 vietas.

Tādējādi Mejai valdības veidošanai būs nepieciešams vēl kādas partijas atbalsts vai arī būs jāuzņemas mazākuma valdības vadība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu