Latvija nosoda terora aktu Afganistānas galvaspilsētā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) nosoda terora aktu, kas šorīt tika veikts Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, izsaka līdzjūtību bojā gājušo piederīgajiem un novēl drīzu atveseļošanos cietušajiem, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Terora akts notika ārvalstu diplomātisko pārstāvniecību un valsts iestāžu rajonā. ĀM atgādina, ka Latvijai nav vēstniecības Afganistānā un vienīgais Latvijas pārstāvis šajā valstī ir nerezidējošais vēstnieks Afganistānā Igors Apokins, kurš rezidē Rīgā.

Balstoties uz pašreiz pieejamo informāciju, ir zināms, ka terora akta rezultātā bojā gājuši vairāk nekā 80 cilvēki un ievainoti vismaz 350. Pagaidām par teroraktu atbildību nav uzņēmies neviens grupējums, tomēr aizdomās tiek turētas organizācijas «Taliban» un «Daesh», kuras pēdējā laikā ir bijušas atbildīgas par teroraktiem Afganistānā, skaidro ministrijā, norādot, ka Latvija stingri nosoda terorismu jebkādās tā izpausmēs.

Kā ziņots, Kabulas diplomātisko kvartālu trešdienas rītā satricinājis spēcīgs sprādziens, kurā cietušas arī Francijas un Vācijas vēstniecības, apstiprināja Francijas Eiropas lietu ministre Marjela de Sarnēza.

Vācijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka eksplozijā ievainoti arī Vācijas vēstniecības darbinieki. No Francijas vēstniecības ziņu par ievainotajiem nav.

Afganistānas amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka eksploziju sarīkojis terorists pašnāvnieks, kas vadījis ar sprāgstvielām piekrautu smago automašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu