Francijā aizturēti islāmisti; viņu vidū bijušais Gvantanamo ieslodzītais

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijā otrdien aizturēto sešu islāmistu vidū ir arī bijušais Gvantanamo ieslodzītais, ziņo avots Francijas tiesu sistēmā.

Aizturētie - četri vīrieši un divas sievietes - tiek turēti aizdomās par islāmistu vervēšanu un, domājams, ir saistīti ar teroristu grupējumu «Islāma valsts».

Viens no aizturētajiem ir 48 gadus vecais Sabirs Mafuzs Lamars, kurš 2009.gada tika atbrīvots no ASV cietuma Gvantanamo, Kubā. Viņš tika atbrīvots pēc tam, kad toreizējais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī piekrita viņu uzņemt Francijā, atklāja avots Francijas tiesu sistēmā.

Lamars bija viens no sešiem afgāņiem, kas 2001.gadā tika aizturēti Bosnijā aizdomās par ieceri sarīkot sprādzienu ASV vēstniecībā Sarajevā. ASV Tieslietu ministrija vēlāk atkapās no šīm apsūdzībām, bet paturēja Lamaru Gvantanamo.

Pēc atbrīvošanas Lamars pārcēlās uz Bordo, Francijas dienvidrietumos.

Pieci aizdomās turamie tika aizturēti Bordo un viens Parīzē. Nekas neliecina, ka viņi būtu plānojuši teroraktus, atklāja kāda Francijas amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu