«Kur ir mana mamma?»: teroraktā nogalinātās Safijas pēdējie dzīves mirkļi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Aculiecinieks, kurš pēc pirmdien Mančestrā notikušā terorakta centies palīdzēt tajā cietušajai astoņus gadus vecajai Safijai Rusosai, pastāstījis par meitenes dzīves pēdējiem mirkļiem, vēsta Lielbritānijas medijs «Daily Mail».

Safija Mančestras arēnas foajē atradās ļoti tuvu vietai, kur terorists-pašnāvnieks uzspridzināja paštaisītu spridzekli, nogalinot 22 cilvēkus. Sprādziena laikā meitene tika nošķirta no savas mātes un māsas, ar kurām kopā viņa apmeklēja koncertu.

Pirmais ievainotajai Safijai palīgā piesteidzās 43 gadus vecais Pols Rīds, kurš arī tovakar apmeklēja arēnā notikušo popdziedātājas Arianas Grandes koncertu.

Viņš arī bija viens no cilvēkiem, kas izsauca neatliekamo palīdzību. Rīds paņēmis meiteni rokās un centies viņu nomierināt, bet meitene saukusi pēc savas mātes.

«Viņa bija mirstoša maza meitene, un viņa tikai vēlējās būt ar savu mammu. Tas bija sirdi plosoši,» dramatiskos notikumus atcerējās vīrietis. «Cilvēki kliedza, skrēja un vaimanāja. Es nekad neaizmirsīšu šīs skaņas. Koncertzālē valdīja pilnīgs haoss,» viņš piebilda.

«Viņa jautāja – kur ir mana mamma? Es atbildēju, ka nezinu, bet, ka mēs viņu tūlīt noteikti atradīsim un ka viss būs labi,» stāstīja vīrietis. Vīrietis ievērojis, ka Safijai ir grūti elpot un pēc brīža meitenīte teikusi, ka viņai ir auksti. Rīds ietinis viņu savā mētelī.

Rīds bija kopā ar Safiju līdz brīdim, kad viņu ievietoja ātrās palīdzības automašīnā. «Es viņu nekad neaizmirsīšu,» viņš norādīja sarunā ar britu medijiem.

Safijas māte un māsa teroraktā guva ievainojumus. Viņas pēc notikušā ievietotas slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu