ASV izlūkdienests: Rakas atbrīvošana nepieliks punktu terorismam

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» Sīrijas bastiona Rakas atkarošana ir svarīgs punkts ceļā uz kustības sakāvi, bet līdz ar to teroraktu risks Rietumos netiks kliedēts pilnībā, atzina augsta ranga ASV izlūkdienestu amatpersona.

Mančestras pirmdienas terorakts, kurā tika nogalināti 22 cilvēki, «jau atkal mums atgādina, ka draudi ir īsti, tie nekur nepazudīs, un ir vajadzīga nopietna uzmanība, lai darītu visu, ko mēs varam, un aizsargātu mūsu cilvēkus no šāda veida uzbrukumiem,» Senāta Bruņoto spēku komitejā sacīja ASV Nacionālā izlūkošanas dienesta direktors Dens Koutss.

Minot nule kā notikušo traģēdiju, senators Džons Makeins vaicāja, vai terorakta dēļ «jautājumam par Rakas atgūšanu, no kurienes tas viss izriet, tiek piešķirts ārkārtējs svarīgums».

«Tas neatrisinās problēmu, konkrēti pašmāju un iedvesmoto uzbrukumu problēmu,» sacīja Koutss.

Lībijas izcelsmes terorists pašnāvnieks Salmans Abedi pirmdien uzspridzinājās Mančestras arēnā amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta noslēgumā, nogalinot 22 cilvēkus. Atbildību par teroraktu uzņēmusies «Islāma valsts».

Britu laikraksts «The Times» vēsta, ka Abedi nule kā atgriezies no Lībijas - valsts, kur džihādistu nometnēs notiek teroristu apmācības.

«Viņš devās uz Lībiju pirms trim nedēļām un atgriezās nesen, pirms dažām dienām,» laikraksts citē terorista drauga teikto.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu