Aptauja: Stājoties amatā, Makrona popularitāte līdzīga kā priekštečiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas jaunā prezidenta Emanuela Makrona popularitāte ir apmēram tāda pati kā viņa priekštečiem, kad tie stājās amatā, noskaidrots svētdien publiskotā sabiedrisko pētījumu institūta IFOP aptaujā.

62% aptaujāto ir apmierināti ar Makrona darbu, atklāts IFOP aptaujā, kas veikta pēc laikraksta «Journal du Dimanche» pasūtījuma.

Sociālistu prezidenta Fransuā Olanda reitings 2012.gadā bija 61%, bet atbalsts konservatīvajam Nikolā Sarkozī 2007.gadā - 65%.

Tikmēr konservatīvo prezidenta Žaka Širaka reitings pirmā amata termiņa sākumā 1995.gadā bija 59%, bet otrā termiņa sākumā 2002.gadā - 51%.

Savukārt sabiedriskās domas pētījumu firmas «Elabe» aptaujā noskaidrots, ka tikai 45% aptaujāto tic Makrona spējai atrisināt Francijas problēmas, kas ir zemākais līmenis vairāk nekā 20 gadu laikā.

Tikmēr 36% «Elabe» aptaujāto izteica ticību jaunajam premjerministram Eduāram Filipam, kurš pārstāv konervatīvos.

IFOP svētdien publiskotā aptaujā tikmēr Filipa reitings bija 55%, kas ir līdzīgs kā citiem premjerministriem, stājoties amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu