Baltais nams zinājis, ka pret Flinnu uzsākta izmeklēšana

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns esot atzinis Trampa pārejas komandai, ka pret viņu uzsākta federālā izmeklēšana, bet, neraugoties uz to, viņš pieņemts darbā, vēsta laikraksts «The New York Times».

Flinns par izmeklēšanu 4.janvārī sacījis jaunievēlētā prezidenta pārejas komandas juristam Donam Makgānam, laikrakstam atzinuši divi cilvēki, kas ir pazīstami ar notikumu gaitu.

Flinns no amata tika atlaists pēc tam, kad tajā bija pavadījis vien 24 dienas. Viņš šobrīd ir federālās izmeklēšanas centrā par Krievijas iejaukšanos ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

Atbilstoši Baltā nama skaidrojumam Flinns ticis atlaists, jo maldinājis viceprezidentu Maiku Pensu par telefonsarunu ar Krievijas vēstnieku, kuras gaitā viņš esot spriedis par Krievijai noteikto sankciju vājināšanas ceļiem.

Tramps vairākkārt nesekmīgi esot mēģinājis panākt, lai Federālā Izmeklēšanas biroja direktors Džeimss Komijs aptur pret Flinnu uzsākto izmeklēšanu.

Pagājušajā nedēļā Tramps Komiju atlaida no amata. Kā uzskata vairāki tieslietu eksperti, šis solis varētu būt par pamatu, lai pret likstu mākto ASV prezidentu uzsāktu izmeklēšanu par traucēšanu likuma varai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu