Nākamnedēļ braucējus sāks uzmanīt lielākā daļa jauno netrafarēto automašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nākamnedēļ satiksmes dalībniekus sāks uzraudzīt lielākā daļa jauno satiksmes uzraudzībai paredzēto netrafarēto policijas automašīnu.

Policija plašsaziņas līdzekļiem jaunās mašīnas demonstrēja 2.maijā. Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis skaidroja, ka jauno automašīnu nodošana policijas struktūrvienībām nenotiek vienas dienas laikā. Plānots, ka nākamnedēļ satiksmes dalībniekus sāks kontrolēt lielākā daļa jauno netrafarēto spēkratu.

«Maijā visas 40 būs «uz līnijas»,» uzsvēra Krapsis.

Jau ziņots, ka ir iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti «Subaru Forester» apvidus automobiļi un «Škoda Superb» markas spēkrati, bet arī trafaretās automašīnas - 45 «Opel Mokka», 46 «Škoda Octavia» un 15 mikroautobusi «Renault Traffic».

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.

Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai ir tieši «Subaru Forester» un mikroautobusi «Renault Traffic». Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai «sajauktu kārtis» un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem. Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar «Opel Mokka» automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Iepriekšminētais autoparka papildinājums paredzēts visiem Latvijas reģioniem.

Šobrīd policijas rīcībā ir septiņas vieglās netrafaretās automašīnas, kas ikdienā tiek izmantotas satiksmes uzraudzībā. Pieci no tām ir «Subaru» un divi ir «Opel» markas spēkrati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu