Skolēni mācību gada laikā pārstrādei nogādājuši 34,4 tonnas izlietotu bateriju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piedaloties konkursā «Tīrai Latvijai!», skolēni šī mācību gada laikā pārstrādei nogādājuši 34,4 tonnas izlietotu bateriju, informēja SIA «Zaļā josta» pārstāve Ilze Liepa-Balode.

Šajā mācību gadā konkurss norisinājās jau vienpadsmito reizi, vides pasargāšanai no bīstamo atkritumu piesārņojuma apvienojot vairāk nekā 74 000 bērnu no 317 mācību iestādēm, skaidro Liepa-Balode.

Kā norāda «Zaļā josta» valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa, sabiedrības izpratne par atkritumu šķirošanas nozīmi ar katru gadu būtiski pieaug. «Šogad ar konkursa starpniecību izdevies savākt rekordlielu izlietoto bateriju apjomu, kas ir par 6,8 tonnām jeb veselu ceturto daļu lielāks nekā pērn,» uzsver Lapsa.

Konkursa dalībnieku oficiālā apbalvošana norisināsies vides festivālā «Tīrai Latvijai!» 26.maijā pie Tērvetes dabas parka.

Kā skaidro Liepa-Balode, Izlietotas baterijas ir videi kaitīgi atkritumi, jo to sastāvā ir ķīmiskas vielas un to savienojumi - smagie metāli, skābes un indīgas gāzes. Nonākot vidē, tie nopietni apdraud cilvēku veselību. Tiekot nepareizi utilizēti, izlietoto bateriju korpusi ārējās vides ietekmē sāk korodēt, un bateriju sastāvā esošās kaitīgās vielas nonāk vidē, izraisot smagas saindēšanās un onkoloģiskas saslimšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu