Pasaules smagākais vīrietis pēc 175 kg zaudēšanas ir gatavs operācijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Meksikānis Huans Pedro Franko, kurš sver vairāk nekā pusi tonnas (595 kg), gatavojas svara samazināšanas operācijai. Lai to varētu veikt, viņam bija jānomet 175 kg svara.

33 gadus vecais vīrietis tiek uzskatīts par pasaulē smagāko cilvēku. Šobrīd viņš uzturas speciālā svara samazināšanas klīnikā.

Viņa ārsts Hosē Antonio Kastaņeda Kruzs saka, ka Franko ir zaudējis teju 30% no sava sākotnējā svara, tāpēc operācijai ir gatavs.

Kad Franko pirmo reizi vērsās pie klīnikas par svara samazināšanas operāciju, viņam atbildēja, ka veselības problēmu dēļ, ieskatot diabētu, operāciju veikt nav iespējams. Tomēr pēc stingras svara samazināšanas programmas nu viņš operācijai ir gatavs, raksta «The Independent».

Saskaņā ar vietējiem medijiem Franko septiņus gadus bija pārsvarā piekalts pie gultas. Lai arī cīņa ar lieko svaru notikusi visu viņa mūžu, 17 gadu vecumā iegūts ievainojums problēmu saasināja.

Foto: AFP

Aptuveni 72,5% Meksikas populācijas ir aptaukojušies vai ar lieko svaru. Tas ir viens no augstākajiem rādītājiem pasaulē.

Valsts ir viena no vadošajām cukurotu dzērienu patērēšanas ziņā. Valdība 2014. gadā saldinātajiem dzērieniem uzlika nodokli, kas 2015. gadā samazināja to iegādes apjomu par 5,5%, bet 2016. - par 9,7%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu