Veļas modes tendences

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apakšveļa ir katras sievietes lielais noslēpums. Kādai patīk mežģīnes, kādai sportiska vienkāršība. Veļas modē, tāpat kā citās jomās, katru gadu vērojamas jaunas tendences. Par šī gada jaunumiem un aktualitātēm apakšveļas modē stāsta SIA L’Dolcevita Latvija reģionālā vadītāja Ieva Millere-Siliņa.

Kurp šobrīd virzās veļas modes tendences?

Būtiska loma noteikti ir aizvien labākiem materiāliem, kas nodrošina skaistus dizaina risinājumus, vienlaicīgi saglabājot valkāšanas ērtumu. Maigi materiāli ar smalku apstrādi, dažādas mežģīnes, tīkliņaudumi un izšuvumi, kas ir ļoti elastīgi un izturīgi.

Viens virziens ir padarīt veļu iespējami «neredzamu», bez šuvēm, miesas krāsā, ideāli piegulošu – kā otru ādu. Šajā tendencē noteikti ietilpst arī koriģējošās veļas pasaule, kas attīstās aizvien vairāk.

Inoa
Inoa Foto: Publicitātes foto

Otrs virziens ir bagātība detaļās – papildinošas lentas, kas uzsver apaļās vietas, plecu lences un atraktīva muguras daļa, kura cauri drēbēm pavīd ar nolūku.

Kassandra
Kassandra Foto: Publicitātes foto

Nekur nav pazudis sievišķīgs, juteklīgs un romantisks stils. Mežģīnes, ziedu raksti, caurspīdīgas detaļas.

Tāpat kā plašāk modes pasaulē, arī veļas modē pēdējā laikā ir daudz aizguvumu no sporta apģērba.

Santo Domingo
Santo Domingo Foto: Publicitātes foto

Lūdzu, miniet jaunākās tendences un aprakstiet tās (kāda veļa ir modē, respektīvi, šī brīža tendencēm visvairāk atbilstošā).

Change 2017 pavasara/vasaras kolekciju iedvesmoja baleta romantiskā un vienlaicīgi dramatiskā pasaule. Daudz mežģīņu un gaisīguma, vieglas tekstūras.

No krāsām dominē melnā un baltā, kā arī pasteļtoņi. Ir daudz dažādu rozā nokrāsu, viens no iecienītākajiem noteikti ir elegantais nude rozā tonis.

Kiara
Kiara Foto: Publicitātes foto

Savukārt pludmales apģērba noskaņa nāk no eksotiskās Kubas. Priekšplānā ir drosmīgi raksti un spilgtās okeāna krāsas.

Les Salines
Les Salines Foto: Publicitātes foto

Joprojām ir nozīmīgas atraktīvas detaļas. Piemēram, krūštura kontūrām sekojošās smalkās lences, kas piešķir jutekliskumu, uzsverot krūts izliekumu.

Inez
Inez Foto: Publicitātes foto

Otra nozīmīga tendence ir muguras daļa tauriņa formā, kas var delikāti papildināt visu tērpu.

Kassandra
Kassandra Foto: Publicitātes foto
Kassandra
Kassandra Foto: Publicitātes foto

Kas būtu jāzina un ko varētu zināt par materiāliem? Kura materiāla veļa ir vispraktiskākā, ērtākā, skaistākā?

Piemēram, sieviešu izvēle attiecībā uz stilu, piegriezumu un krāsu, arī materiālu ir ļoti dažāda. Ļoti daudz ir atkarīgs no nēsātājas dzīvesstila, tā, kādam apģērbam dod priekšroku un kā pavada savas dienas. Formālam kreklam un mežģīņu blūzei nepieciešama citāda veļa nekā T kreklam vai ērtam adījumam.

Mākslīgais materiāls mūsdienās noteikti vairs nenozīmē kaut ko, uz ko gan ir patīkami skatīties, taču valkāt ir neērti. Dažāda apstrāde arī sintētiskos materiālus padara maigus un ādai draudzīgus. Tas pats attiecas arī uz mežģīnēm, lencēm un citām detaļām.
Noteikti ir svarīgi, lai visas šuves un atbalsta detaļas būtu rūpīgi polsterētas. Tas ir iemesls, kādēļ, izvēloties veļu, ātrās modes vietā priekšroka vienmēr būtu jādod zīmoliem, kas piedāvā kvalitatīvu veļu.

Kādu veļu iesakāt nēsāt ikdienā?

Šeit atbilde ir ļoti vienkārša – pareiza izmēra un labi derošu veļu. Ikdienā mums par veļu būtu jādomā tikai divas reizes dienā: tad, kad no rīta uzvelkam krūšturi, un pēc tam tikai tad, kad vakarā izģērbjamies.

Nepareizs izmērs ir visparastākā kļūda, kuru sievietes pieļauj, izvēloties krūšturi.

Kaut kāda iemesla dēļ sievietes bieži sevi uztver kā pārāk lielas, liela daļa klienšu nēsā veļu ar pārāk lielu apkārtmēru. To katru dienu redzam savā darbā – uz muguras esošās jostas daļa ir vairākus cm pacēlusies uz augšu. Šādā gadījumā apkārtmērs ir pārāk liels un šāds krūšturis patiesībā krūtis nebalsta.

Tas, kādu stilu izvēlēties, ir ikviena personiskā izvēle. Liela tendence ir tā sauktā neredzamā veļa: gluda materiāla, ar minimālām šuvēm labi deroša veļa nude tonī. Tā ir bezpretencioza izvēle, kuras gadījumā nav jāuztraucas par to, kā apģērbs un veļa savstarpēji saskan un vai veļa nekur nespīd cauri vai garām.
Taču kādēļ gan nepiešķirt savam ikdienas apģērbam nelielu papildu akcentu rotaļīgā krāsu tonī ar plecu lencēm vai ļoti moderno tauriņa formas muguras daļu, kas pavīd no lielāka muguras izgriezuma. Ja izmērs ir pareizs un veļa labi der, nēsāšanas komforts ir tāds pats.

Kas jauns ir koriģējošās veļas nozarē?

Koriģējošā veļa kļūst aizvien nozīmīgāka, vienlaicīgi arī ikdienišķāka. No vienas puses, tā ir kļuvusi par ikdienā valkājamu komforta preci, kas ar savām koriģējošajām īpašībām arī rotā nēsātāju. Biedējošās «vecmāmiņas bikses», kas ir blīvas un neērtas, ir aizstājuši šķietami pat seksīgi veļas gabali.

Aizvien vairāk ir pieejami dažādi griezumu, materiālu un sēdēšanas varianti. Lai ko vēlas veidot: krūtis, vēderu, sēžu, gurnus, roku delmus.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

No otras puses, tiek piedāvāti aizvien modernāki risinājumi, kas ir ideāli visiem atkailinošajiem un atklātajiem griezumiem.

Piemēram, krūšturi bez jostas ap ķermeni, kam ir tikai uz krūtīm uzlīmējamas bļodiņu daļas. Papildu visi iespējamie dažāda griezuma stiprinājumi, kas ļauj nēsāt īpaši atklātus dekoltē vai vaļēju muguras daļu.

Piedāvājam arī papildu stiprinājumus krūšturiem – ļoti vienkāršs veids, kā savu parasto krūšturi padarīt piemērotu nēsāšanai zem atklātiem griezumiem u. tml.

Viens no must have produktiem noteikti ir abpusējā līmlente, kas apģērbu un visu, kas zem tā, delikāti notur uz vietas. Ideāls palīgs zem atklātiem kakla izgriezumiem, kailiem pleciem, blūzēm ar pogām vai arī vienkārši krūštura lenču fiksēšanai vēlamajā vietā.

Kas ir Latvijas sieviešu iecienītākā veļa? Kāds krūšturu un kāds biksīšu griezums vai modelis dominē?

Ļoti vispārīgi var teikt, ka Change kliente visvairāk izvēlas ērtus, krūtis viegli atbalstošus un paceļošus, kā arī sievišķīga stila krūšturus. Vienlaicīgi aizvien pieaugoša tendence ir plāni krūšturi bez polsteriem: skaisti mežģīņu balconette griezumi un lielākas, mīkstas krūtis izteikti atbalstošs full shaper griezums. Sievietes ir patīkami pārsteigtas, atklājot, cik spēcīgi atbalstoši var būt brīnumskaisti un seksīgi plāna materiāla krūšturi. Turklāt krūtis bez liekiem polsterējumiem izskatās dabiskākas.

Kornelia
Kornelia Foto: Publicitātes foto
Theresa
Theresa Foto: Publicitātes foto

Taču atkal nevar apiet sievietes individualitāti – cik ir dažādu sieviešu un ķermeņa tipu, tik daudz ir arī atšķirīgu izvēļu.

Izvēloties biksītes, aizvien populārāki ir hipster stringi, kuru staras daļa ir ar platāku piegriezumu. Jaunākā mērķa grupa ir arī no jauna atklājusi tai bikses jeb klasiska piegriezuma biksītes.

Kassandra hipster stringi
Kassandra hipster stringi Foto: Publicitātes foto

Peldkostīmi un bikini. Kādēļ peldkostīmi būtu jāiegādājas tieši veļas veikalā? Ko varētu un kas būtu jāņem vērā, tos izvēloties?

Pludmales apģērbs nav jāiegādājas veļas veikalā, taču veļas veikals piedāvā plašāku apkārtmēra un bļodiņas izmēra kombinācijas klāstu. Jo būtiskākais atkal ir pareizs izmērs un sēdēšana.

Un, protams, tas ir vēl svarīgāk nekā nēsājot veļu, jo visas neprecizitātes ir atklāti redzamas. Ja veļas slikti piegulošās vietas paslēpj drēbes, tad bikini gadījumā uz to nevar cerēt.

Ir diezgan nepatīkami, ja pludmalē, piemēram, paņemot bērnu klēpī vai spēlējot volejbolu, kāda vieta nevēlami atkailinās. Nevienu noteikti nerotā arī pārāk mazā bļodiņā paslēpta krūts.

Bikini gadījumā noteikti ir jāseko, lai apkārtmērs būtu pareizs jeb cieši ap ķermeni. Tad var būt droša, ka, sauļojoties bez plecu lencēm, krūšturis nenoslīdēs uz leju un arī pārvietošanās pludmalē neradīs neērtības. Arī biksītēm būtu jābūt pietiekami cieši ap ķermeni, lai tās pēc peldēšanās nenoslīdētu.

Change biksīšu klāstā ir ļoti daudz dažādu griezumu, šobrīd jaunākās klientu iecienītākās ir hipster, kuras ar aukliņu var sānos savilkt īsākas vai pavilkt garākas.

Swim Classic
Swim Classic Foto: Publicitātes foto
Swim Classic
Swim Classic Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu