Jegora attīstība var vēl turpināties!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms gada mēs pirmoreiz bijām ciemos pie mazā Jegora Lebedeka. Zēns, kuram šobrīd ir jau trīs gadi, ir slims no bērnības. Vēl grūtniecības laikā ārsti teica, ka bērnam, iespējams, ir ģenētiski traucējumi. Diemžēl, viņu prognoze bija pareiza.

Pēc mammas vārdiem, pirmā dzīves gada laikā Jegors atradās it kā savā īpašajā pasaulītē, nekam nepievēršot uzmanību. Tikai no gada vecuma pamazām sākās attīstība. Slimība ir izpaudusies ne tikai garīgajā, bet arī fiziskajā atpalicībā: zēns nespēj patstāvīgi sēdēt un rāpot. Bez tā, piedzimstot, viņam uz rokām un kājām bija pa sešiem pirkstiņiem. Rokām tos uzreiz izoperēja, bet kājām tie joprojām ir palikuši.

Šī apciemojuma laikā Jegoram atveda vertikalizatoru, kas palīdzēs nostiprināt zēna muskuļus un, iespējams, sagatavos viņa ķermeni staigāšanai. Ja Jegors iemācīsies staigāt, viņam arī izoperēs liekos kāju pirkstiņus. Pateicoties Jūsu palīdzībai, pagājušajā gadā izdevās aizsūtīt Jegoru uz Sanktpēterburgu, kur viņš izgāja ļoti svarīgu procedūru viņa veselībai – muguras smadzeņu elektrostimulāciju, bet vasarā viņš pabija attīstošā nometnē bērniem ar īpašām vajadzībām, ko organizēja svētās Sofijas bērnu hospiss. Rezultāti nevar nepriecēt: Jegors jau gandrīz patstāvīgi sēž, viņš ir kļuvis ļoti aktīvs, sācis apmeklēt bērnudārzu, interesēties par rotaļlietām un mēģināt spēlēties ar tām. Viņš mācās sazināties un kontaktēties ar citiem bērniem. Vārdu sakot, ir novērojamas pozitīvas izmaiņas zēna fiziskajā attīstībā. Mamma ļoti priecājas par dēla panākumiem, kaut gan šobrīd tie nav lieli.

Pirmais solis jau ir sperts, tagad ir svarīgi neapstāties un palīdzēt Jegoram turpināt virzīties uz priekšu savā attīstībā, jo viņš pats, bez citu cilvēku palīdzības, netiks ar to galā. Jau nākamajā mēnesī Jegoru Lebedeku atkal gaida Sanktpēterburgā. Ja Jūs vēlaties palīdzēt šim zēnam augt un attīstīties, Jūs varat piezvanīt uz tālruni 90006788, tādā veidā ziedojot Jegoram 1,42 EUR. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu 4,27 EUR. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem, ar pierakstu «Jegors Lebedeks»:

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospiss Sabiedriskais Fonds, reģ. Nr. 40008218337

NORDEA

Konts: LV64NDEA0000084106742

CITADELE

Konts: LV56PARX0017233400001

Swedbank

Konts: LV36HABA0551043256713

Paldies visiem ziedotājiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu