Bobs Dilans beidzot saņēmis Nobela prēmiju literatūrā

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais amerikāņu rokmūziķis Bobs Dilans sestdienas pēcpusdienā beidzot saņēma viņam piešķirto Nobela prēmiju literatūrā, kuras diploms un medaļa viņam tika pasniegti privātā ceremonijā, kas notika kādā Stokholmas viesnīcā.

Zviedrijas Akadēmijas locekļi pastāstīja, ka 75 gadus vecais Dilans saņēma prēmiju īsi pirms tam, kad viņš sestdienas vakarā uzstājās pirmajā no diviem koncertiem Stokholmā, uz kuriem visas biļetes ir izpārdotas.

Privātajā ceremonijā saskaņā ar Dilana vēlmēm piedalījās tikai viens viņa personāla pārstāvis un Zviedrijas Akadēmijas locekļi, tai skaitā akadēmijas pastāvīgā sekretāre Sara Daniusa, kura arī apmeklēja viņa koncertu.

Dilans šajā koncertā nepieminēja viņa saņemto Nobela prēmiju.

Nobela prēmijas tradicionāli tiek pasniegtas 10.decembrī – Nobela nāves (1896.gadā) gadskārtā, tomēr Dilans pērn neieradās uz šo pasākumu savas aizņemtības dēļ.

Dilana kā Nobela prēmijas laureāta lekcija, kas ir priekšnoteikums 8 miljonu kronu (842 150 eiro) vērtās prēmijas naudas balvas saņemšanai, ir jānolasa ne vēlāk kā 10.jūnijā.

Parasti šīs lekcijas tiek nolasītas dažas dienas pirms 10.decembra ceremonijas.

Daniusa šonedēļ paziņoja, ka Dilana lekcija tiks ierakstīta un «nosūtīta vēlāk».

Dilana sestdienas koncerts notika dienu pēc tam, kad viņš izlaida triju disku albumu «Triplicate» ar klasiskām amerikāņu dziesmām.

Pēc koncertiem Stokholmā Dilans uzstāsies Oslo, Kopenhāgenā, Zviedrijas dienvidu pilsētā Lundā un vairākās Vācijas pilsētās, tai skaitā Hamburgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu