Kremļa saimnieka «ekspedīcija» Arktikā un citas sportiskās aktivitātes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ilggadējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins jau izsenis pazīstams ar savām sportiskajām aktivitātēm, kuras mīļuprāt arīdzan reklamē, piedaloties dažādos preses apmeklētos pasākumos. Viņš ne tikai makšķerē, lepni jāj ar zirgu, šauj, lido ar deltaplānu, spēlē hokeju, brauc ar formulu, nirst ar batiskafu, brauc ar motociklu, slēpo un nodarbojas ar cīņas mākslu, bet arī piedalās dažādās «ekspedīcijās».

Nu kopā ar Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu viņš viesojies Arktikā, Franča Jozefa zemē, kur ledus alā tiek veikta mūžīgā sasaluma zonas zemāko slāņu izpēte.

Ledus ala, kurā viesojās abi kaimiņzemes valstsvīri, ir plaisa ledājā, kas ļauj pētīt mūžīgā sasaluma dziļākos slāņus. Ala tika atklāta pirms dažiem gadiem, un tā veidojusies ledāja kušanas rezultātā.

Galvenais pētījumu mērķis ir noteikt apstākļus, kādos ledus veidojies pirms tūkstošiem gadu.

Vizītes laikā Putins pašrocīgi izkala no trīsstāvu mājas augstuma ledāja vairākus paraugus zinātniskās izpētes veikšanai, kā arī piedalījās meteoroloģiskās aerozondes palaišanā un apmeklēja bāzi, kur mīt speciālisti, kuri pētī arktisko teritoriju.

Labs darbiņš, kas padarīts!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu