Kas bija Londonas teroraktā nogalinātais policists un kāpēc viņš nebija bruņots?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

22. marta asinsizliešanā Londonas centrā pie parlamenta ēkas dzīvību zaudēja četri, bet ievainoti tika vēl 40 cilvēki. Publiski identificēts pagaidām ir viens upuris – policists Kīts Palmers, kurš tika nodurts.

Kīts Palmers, kurš uzbrukuma brīdī nebija bruņots, bija policists ar 15 gadu darba stāžu, iepriekš kalpojis bruņotajos spēkos. 48 gadus vecais Palmers bija arīdzan vīrs un tēvs.

«Viņš bija cilvēks, kurš uz darbu nāca ar cerību maiņas beigās atgriezties mājās – un viņam bija visas tiesības gaidīt, ka tā arī notiks,» par kolēģi Lielbritānijas medijam «The Telegraph» saka Lielbritānijas pretterorisma spēku vadītājs Marks Raulijs.

«Es pazinu Kītu 25 gadus. Mēs kopā dienējām, pirms viņš kļuva par policistu. Brīnišķīgs cilvēks, draugs. Mana sirds ir salūzusi,» par Palmeru izsakās Džeimss Klīverlijs, parlamenta deputāts.

Godinot Kītu Palmeru, Londonas mērs Sadiks Hans sacīja: «Kīts Palmers tika nogalināts, kad viņš drosmīgi pildīja savus pienākumus – aizsargāja mūsu pilsētu un demokrātijas sirdi no tiem, kuri vēlas iznīcināt mūsu dzīvesveidu. Viņš ir simbols visiem mūsu drosmīgajiem policistiem un neatliekamo dienestu darbiniekiem, kuri strādā visu diennakti, lai mūs pasargātu.»

Skaidrojot, kāpēc Palmers uzbrukuma brīdī bijis neapbruņots, Marks Raulijs sacīja: «Mūsu parlamentārās drošības komanda sastāv no bruņotiem un neapbruņotiem policistiem, kuri pilda dažādas lomas. Diemžēl policists, kurš zaudēja dzīvību, bija neapbruņots. Viņu atbalstīja bruņoti kolēģi, kuri uzbrucēju nošāva.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu