Makeins aicina Trampu pamatot apsūdzības, ka Obama noklausījies viņa biroju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV republikāņu senators Džons Makeins, kurš ir viens no prezidenta Donalda Trampa asākajiem kritiķiem, svētdien aicinājis prezidentu vai nu atsaukt vai pamatot savus apgalvojumus, ka viņa priekštecis Baraks Obama pagājušajā gadā noklausījies viņa biroju.

«Prezidentam ir viena no divām izvēlēm, vai nu atsaukt vai sniegt informāciju, ko amerikāņu tauta ir pelnījusi, jo, ja viņa priekštecis pārkāpa likumu (..), mums šeit ir nopietna problēma,» telekanālam CNN norādīja Makeins.

«Man nav iemesla domāt, ka apsūdzības ir patiesas,» viņš piebilda.

Tramps 4.martā tviterī paziņoja, ka Obama pirms novembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām licis noklausīties viņa biroju Ņujorkā, tomēr nesniedza nekādus pierādījumus šiem apgalvojumiem.

Obamas preses pārstāvis to noliedza, tāpat kā bijušais nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klepers.

Arī citi republikāņi apšaubījuši šīs apsūdzības.

Bijušais ģenerālprokurors Maikls Mjukeizijs norādīja, ka gadījumā, ja noklausīšanās veikta, tas nozīmētu, kas bijis pamats domāt, ka «Trampa tornī kāds darbojas kā Krievijas aģents».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu