Nīderlandes diplomātiskās misijas Turcijā bloķētas «drošības iemeslu» dēļ

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes vēstniecība Ankarā un konsulāts Stambulā sestdien tika bloķēti «drošības iemeslu» dēļ, pavēstīja Turcijas Ārlietu ministrijas ziņu avoti.

«Nīderlandes vēstniecības Ankarā un konsulāta Stambulā ieejas un izejas ir slēgtas drošības iemeslu dēļ,» teica ziņu avoti.

«Tas pats attiecas uz vēstniecības pilnvarotā lietveža un galvenā konsula rezidencēm,» piebilda ziņu avoti.

Turcija bloķēja Nīderlandes diplomātiskās misijas pēc tam, kad Nīderlandes valdība anulēja nolaišanās atļauju Turcijas ārlietu ministra Mevlita Čavušolu lidmašīnai, atsaucoties uz «apdraudējumu sabiedriskajai kārtībai un drošībai», ko rada ministra nodoms aģitēt Nīderlandē dzīvojošos Turcijas pilsoņus 16.aprīlī gaidāmajā Turcijas referendumā balsot par prezidenta pilnvaru paplašināšanu.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien draudēja atmaksāt Nīderlandei par šo lēmumu.

«Viņi, šie fašisti, nacistu pēcteči, neko nesaprot no politikas vai starptautiskās diplomātijas,» Turcijas prezidents paziņoja mītiņā Stambulā. «Jūs varat neuzņemt mūsu ministra lidmašīnu, bet paskatīsimies, kā jūsu lidmašīnas tagad ieradīsies Turcijā.»

Nīderlandes vēstnieks Ankarā pašlaik neatrodas Turcijā. Turcijas Ārlietu ministrija sestdien aicināja vēstnieku kādu laiku neierasties Turcijā abu valstu strīda dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu