Ženēvā debitē jaunais Audi RS 5 Coupe

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Ženēvas auto šovā Audi prezentē jauno RS 5 kupeju - auto, kurā apvienota estētiska elegance un augsta ikdienas lietojamības pakāpe, lai varētu gan iztrakoties, gan doties tālos ceļojumos.

RS 5 vajadzībām izstrādāts pilnīgi jauns 2,9 litru TFSI V6 biturbo motors. Tas attīsta 450 ZS un 600 Nm, kas ir par veseliem 170 ņūtonmetriem vairāk nekā iepriekš. Pie tam maksimālo griezi motors piedāvā apgriezienu diapazonā no 1900 līdz 5000 apgr./min.

Tā kā spēcīgākais A5 sērijas modelis standartā tiek apgādāts ar quattro pilnpiedziņu, no 0 līdz 100 km/h tas ieskrienas 3,9 sekundēs. Ja auto ir apgādāts ar papildus opciju klāstā ietverto dinamisko pakotni, tas spēj sasniegt 280 km/h. Pretējā gadījumā elektronika maksimālo ātrumu ierobežo pie 250 km/h. Jāpiebilst, ka motora vilkmi pilnpiedziņas sistēmai, kas jaudu starp priekšējo un aizmugurējo asi sadala attiecībā 40:60, standartā novada 8 pakāpju automātiskā transmisija.

Iedvesmu RS 5 kupejas izstrādei dizaineri guva no Audi 90 quattro IMSA GTO sacīkšu auto raksturīgajām detaļām. Masīvās gaisa ieplūdes atveres ar šūnu struktūru, kas raksturīgas RS modeļiem, izceļ jaunās Audi RS 5 kupejas priekšdaļu. Viengabala radiatora reste ir platāka par tās bāzes modeli. Quattro raksturu paspilgtina riteņu arkas, kas paplatinātas par 15 mm. Automobiļa aizmugurē par sportisko dabu vēsta ovālie izpūtēja uzgaļi, aerodinamiskā difuzora elements un fiksēta spoilera maliņa.

Foto: Audi

Audi RS 5 Coupe melnais interjers ir vienlīdz elegants un sportisks. Tādas detaļas kā RS sporta sēdekļi ar dimanta formas šuvēm Nappa ādā, kā arī RS daudzfunkcionālā sporta stūre ar plakanu apakšu izceļ kupejas sportiskumu. Tāpat RS 5 ir īpaši pielāgota virtuālā vadītāja informācijas sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu