«Ēnu dienas» vakances šogad pieejamas arī ārpus Latvijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Praktiskās biznesa izglītības biedrības «Junior Achievement Latvija» (JA Latvija) organizētās «Ēnu dienas» vakances šogad ir pieejamas arī ārpus Latvijas, informēja biedrībā.

Jauniešiem ir iespēja ēnot Latvijas vēstniekus Kanādā, Nīderlandē, Somijā, ASV, Vācijā, Francijā, Beļģijā un Ukrainā, kā arī Latvijas pārstāvniecību vadītājus starptautiskajās organizācijās - ANO un Eiropas Savienībā.

Ja salīdzina iesaisti ar valsts iedzīvotāju skaitu, tad Latvijā notiek lielākā «Ēnu diena» Eiropā, uzsvēra biedrībā. Latvijā proporcionāli ir gan lielākais dalībnieku - darba devēju un skolēnu, gan publicēto vakanču skaits.

Šogad «Ēnu diena» norisināsies 15.februārī. Ēnu devēji līdz 2.februārim aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem «www.enudiena.lv». Savukārt skolēnu, potenciālo ēnotāju, pieteikumi tiks pieņemti līdz 11.februārim.

«Ēnu dienas» mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izvēlēties savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.

Pagājušajā gadā «Ēnu dienā» piedalījās 1044 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 7491 vakanci, kas bija par 10% vairāk nekā 2015. gadā. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 22 600 reģistrētu ēnotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu