ASV uzlidojumos Lībijā nogalināti 80 «Islāma valsts» kaujinieki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV kara aviācijas uzlidojumos Lībijā trešdien nogalināti vairāk nekā 80 džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku, no kuriem daži aktīvi plānojuši uzbrukumus Eiropā, ceturtdien pavēstīja ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters.

«Mums ir jāuzbrūk «Islāma valstij», kur vien viņi parādās. Šīs nostājas pareizība jau atkal ir pierādījusies, jo īpaši ņemot vērā faktu, ko mēs tagad zinām, ka daži no «Islāma valsts» kaujiniekiem bija iesaistīti uzbrukumu gatavošanā,» sacīja Kārters.

ASV uzlidojumos iznīcinātas divas nometnes uz dienvidrietumiem no Lībijas piekrastes pilsētas Sirtas. Uzlidojumos izmantoti «neredzamie» bumbvedēji «B-2».

Uzlidojumi notikuši aptuveni mēnesi pēc tam, kad ASV oficiāli bija noslēgušas militārā atbalsta operāciju Sirtā, kur tās veica ap 500 uzlidojumu, šādi cenšoties palīdzēt Tripolē bāzētajai Lībijas valdībai padzīt džihādistus no šīs Vidusjūras piekrastes pilsētas.

Jau noslēdzot operāciju, Pentagons pieļāva, ka varētu veikt papildu uzlidojumus džihādistiem, ja to lūgs Tripoles valdība.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā.

Lībijā vairākas desmitgades valdījušā pulkveža Muamara Kadafi režīms 2011.gadā tika gāzts ar NATO gaisa spēku palīdzību. Pēc tam valstī iestājās haoss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu