Laikraksts: Meja paziņos par Lielbritānijas izstāšanos no ES vienotā tirgus un muitas savienības

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien paziņos par 12 prioritātēm gaidāmajās sarunās par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), tostarp arī par aiziešanu no bloka vienotā tirgus un muitas savienības, pirmdien vēstīja britu laikraksts «The Telegraph».

Meja otrdien teiks ilgi gaidīto runu, kurā viņa izklāstīs plānu gaidāmajām «Brexit» sarunām. Viņa runā nāks klajā ar 12 sarunu mērķiem.

«Mēs vēlamies panākt jaunu un vienlīdzīgu partnerību - starp neatkarīgu, suverēnu, globālu Lielbritāniju un mūsu draugiem un partneriem ES,» paziņos Meja.

Premjerministre arī atklās, ka Lielbritānija atstās vienoto tirgu un muitas savienību, ziņoja «The Telegraph».

«Nekādas daļējas dalības Eiropas Savienībā, asociētās dalības Eiropas Savienībā vai jebkas cits, kas atstāj mūs pa pusei iekšā, pa pusei ārā. Mēs nevēlamies ieviest modeli, ko jau bauda citas valstis. Mēs izstājoties nevēlamies saglabāt dalības druskas,» piebildīs Meja.

Laikraksts arī atklāja, ka Meja par vienu no «Brexit» stratēģijas centrālajiem jautājumiem liks kontroles atjaunošanu pār Lielbritānijas robežām.

Meja atklājusi, ka grib Lisabonas līguma 50.pantu iedarbināt līdz marta beigām, sākot divus gadus ilgo izstāšanās procesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu