FIB aģenti aizturējuši augsta līmeņa Volkswagen vadītāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti aizturējuši Vācijas autoražotāja «Volkswagen» augsta līmeņa vadītāju Oliveru Šmitu, kurš tiek apsūdzēts par to, ka viņš plānojis krāpnieciskas darbības saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu, pirmdien vēsta laikraksts «The New York Times».

Šmitu, kurš no 2014.gada līdz 2015.gada martam vadīja «Volkswagen» ASV normatīvo atbilstību biroju, aizturēja svētdien Floridā, norāda laikraksts, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.

«Volkswagen» 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

«New York Times» raksta, ka tiesas prāvās pret uzņēmumu, kuras sākuši Ņujorkas un Masačūsetsas štati, Šmits tiek apsūdzēts par to, ka viņam bijusi svarīga nozīme «Volkswagen» pūliņos noslēpt tā krāpnieciskās darbības no ASV regulatoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu