Čakša no amata atstādinājusi Asinsdonoru centra direktori Ozoliņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Veselības ministre Anda Čakša no amata uz pārbaudes laiku atstādinājusi Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktori Ivetu Ozoliņu saistībā ar pret viņu ierosināto disciplinārlietu. Par to informēja VADC Preses sekretāre Zane Mousavi.

Disciplinārlieta pret VADC direktori Ivetu Ozoliņu ierosināta par iespējamu amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders informēja, ka disciplinārlietas izmeklēšanas laikā paredzēts pārbaudīt VADC atbildīgo darbinieku rīcību pēc pozitīvo analīžu rezultātu uz C hepatīta vīrusu infekcijas donoru asinīs konstatēšanu un ministrijas doto uzdevumu izpildi attiecībā uz nepieciešamo pasākumu īstenošanu, lai apzinātu pacientus, kuri varētu būt saņēmuši iespējami inficētus asins komponentus, un nodrošinātu viņiem nepieciešamos medicīniskos pasākumus.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai jāiesniedz atzinums veselības ministrei līdz 2017.gada 16.janvārim.

Kā ziņots, VADC nosūtījis 195 brīdinājuma vēstules, ka viņu pacientiem, iespējams, var būt pārlietas ar C hepatītu potenciāli inficēta donora asinis, iepriekš ziņoja portāls «Lsm.lv».

Atklājoties, ka veca testēšanas iekārta palaidusi garām vāji pozitīvus rezultātus uz vīrushepatītu, VADC pēdējā gada laikā nosūtījis slimnīcām 195 brīdinājuma vēstules, ka viņu pacientiem, iespējams, var būt pārlietas ar C hepatītu potenciāli inficēta donora asinis.

Jau ziņots, ka 15.decembrī speciāli sasauktajā preses konferencē VADC direktore Iveta Ozoliņa norādīja, centrs ar jauno tehnoloģiju konstatējis, ka 25 pastāvīgajiem donoriem ir C hepatīts, kas savukārt rada risku, ka tie asins komponenti, kas izsniegti slimnīcām, varētu būt inficēti. Līdz ar to pastāv bažas, ka asins pārliešanas rezultātā inficējušies arī tie pacienti, kuriem šīs inficētās asinis pārlietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu