Gandrīz 200 cilvēku varētu būt pārlietas ar hepatītu inficētas asinis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) nosūtījis 195 brīdinājuma vēstules, ka viņu pacientiem, iespējams, var būt pārlietas ar C hepatītu potenciāli inficēta donora asinis. Iegādājoties jaunu antivielu testēšanas sistēmu, VADC atklājis, ka vecā iekārta palaidusi garām vāji pozitīvus rezultātus uz vīrushepatītu C, proti, uzrādīja tos kā negatīvus.

Atklājoties, ka veca testēšanas iekārta palaidusi garām vāji pozitīvus rezultātus uz vīrushepatītu, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) pēdējā gada laikā nosūtījis slimnīcām 195 brīdinājuma vēstules, ka viņu pacientiem, iespējams, var būt pārlietas ar C hepatītu potenciāli inficēta donora asinis.

Pērn iegādājoties jaunu mūsdienīgāku antivielu testēšanas sistēmu, VADC atklājis, ka vecā iekārta palaidusi garām vāji pozitīvus rezultātus uz vīrushepatītu C, proti, uzrādīja tos kā negatīvus un asinis nosūtītas pārliešanai pacientiem.

Tas, ka kāds no donoriem ir potenciāli inficēts ar C hepatītu, atklājies, atkārtoti testējot vecos rezultātus personai. VADC paraugus uzglabā trīs gadus, lai nepieciešamības gadījumā tos būtu iespējams pārtestēt.

VADC gan kliedē bažas par to, ka joprojām pacientiem varētu pārliet asinis, kas ir potenciāli inficētas ar vīrushepatītu C.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu