ASV atbalstītie kaujinieki sāks otro operācijas posmu Rakas atbrīvošanai no džihādistiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NAZEER AL-KHATIB / AFP

ASV atbalstītā kurdu un arābu kaujinieku alianse «Sīrijas demokrātiskie spēki» (SDF) sestdien paziņoja, ka sāks otro posmu operācijā, lai no džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekiem atbrīvotu Rakas pilsētu, kas ir «Islāma valsts» faktiskā galvaspilsēta Sīrijā.

«Sīrijas demokrātiskie spēki» sāks «kampaņas otro posmu, kuras mērķis ir atbrīvot teritoriju uz rietumiem no Rakas un izolēt pilsētu,» pavēstīja SDF preses pārstāve Džihana Šeiha Ahmeda.

Runājot ar reportieriem Alaijas ciemā uz ziemeļiem no Rakas, Ahmeda pavēstīja, ka kopš 5.novembrī tika uzsāka virzība uz pilsētu SDF ieņēmuši 700 kvadrātkilometrus lielu teritoriju.

Pieaug arī alianse, kurai pievienojušies vairāk nekā 1500 vietējie kaujinieki, kurus «apmācījusi un ekipējusi starptautiskā koalīcija», sacīja Ahmeda.

SDF, koordinējoties ar ASV vadīto koalīciju, «kampaņas otrajā posmā būs spēcīgāka un daudz efektīvāka,» norādīja Ahmeda.

SDF ar koalīcijas gaisa spēku atbalstu no Turcijas pierobežas rajoniem virzās uz dienvidiem, ieņemot ciemus un atrodas 25 kilometru attālumā no Rakas.

Kā ziņots, ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters sestdien pavēstīja, ka ASV nosūtīs uz Sīriju vēl 200 karavīru, lai palīdzētu kurdu un arābu aliansei ieņemt džihādistu grupējuma «Islāma valsts» bastionu Raku.

«Es jums šodien varu pateikt, ka ASV Sīrijā izvietos vēl aptuveni 200 ASV karavīru,» Bahreinas galvaspilsētā Manāmā pavēstīja Kārters.

Šobrīd Sīrijā jau atrodas 300 amerikāņu īpašo uzdevumu karavīri, kas palīdz ASV atbalstītajai kurdu un arābu kaujinieku aliansei «Sīrijas demokrātiskie spēki», kuri pirms dažām nedēļām sāka operāciju Rakas pilsētas atbrīvošanai, kas ir «Islāma valsts» faktiskā galvaspilsēta Sīrijā.

Pēc Kārtera veiktā, papildspēkos ietilps sapieri un instruktori, kā arī īpašo uzdevumu karavīri.

Mīnētas automašīnas un sarežģīti maskētu spridzekļu tīkli ir džihādistu iecienītie ieroči, cenšoties aizsargāt sava 2012.gadā Sīrijā un Irākā pasludinātā «kalifāta» atliekas.

Jau ziņots, ka 17.oktobrī Irākas bruņotie spēki ar Irākas kurdu zemessardzes «Pešmerga» atbalstu sāka operāciju, lai no «Islāma valsts» atbrīvotu Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu.

Raka un Mosula ir divas svarīgākās «Islāma valsts» kontrolē esošās pilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu